Title of a News Article

UPK Yönetimi Bakanlıkla görüştü

UPK Yönetimi Bakanlıkla görüştü
banner206
 Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile görüşerek çiftçi desteklemelerinin erken ödenmesi talebinde bulundu.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Ulusal Pamuk Konseyi(UPK) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çiçek, UPK Yönetimi ile birlikte, desteklemelerin erken ödenmesi  ve destekleme priminin arttırılması için için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş ve Genel Müdür Yardımcısı Ümit Bayram Kutlu  ile görüştü.

Gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklama yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çiçek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile görüştüklerini ve   0,55 TL olan pamuk destekleme primlerinin 0,75 TL’ye çıkarılması talebinde bulunduklarını belirterek her yıl Haziran ayında ödenen destekleme primlerinin ise Mart- Nisan aylarında ödenmesini istediklerini söyledi.

Desteklemelerin erken ödenmesi durumunda üreticiye fayda sağlanacağını ve üreticilerin mağduriyetlerinin bu şekilde giderileceğini ifade eden Çiçek; “Bakanlığımızın Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile görüştük, taleplerimizi ve sıkıntıları ilettik. Inşallah çiftçilerimize en kısa zamanda müjdeli haberi vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş’e gerçekleştirilen ziyarette; Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek,  Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, UPK Yönetim Kurulu Üyeleri; Selahattin Güneş, Besim Özbek, Ali Şimşek, Nezihi Aslankeser, Fuat Tanman ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri bulundu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195