Title of a News Article

Urfa’da 48 yıllık husumet sona erdi

Urfa’da 48 yıllık husumet sona erdi
banner206

Şanlıurfa’da Binicil Aşireti’ne bağlı Damar ve Başak aileleri arasında çıkan ve 4 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan kan davası, 47 yıl sonra barış ile sonuçlandı.

Şanlıurfa’da 1975 yılında Binicil aşiretine mensup olan Damar ve Başak aileleri arasında çıkan kavgada 4 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından başlayan kan davasının sona ermesi için bölgenin kanaat önderleri devreye girdi. İki aile fertlerinin barışa onay vermesi üzerine Şehitlik Çamlık’ta 47 yıl sonra barış sağlandı.

Barış programına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, AK Parti eski milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, iki ailenin fertleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim’in okunduğu programda, iki ailenin önde gelen fertleri tokalaşarak barıştı. Protokol üyeleri yaptıkları konuşmalarda, bir husumetin sona ermesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195