Title of a News Article

Urfa'daki tugayda patlama

Urfa'daki tugayda patlama
banner206

Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında kontrollü patlama esnasında şiddetli patlayan mühimmatlar çevrede paniğe yol açtı.

Bugün saat 14.00 sıralarında Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı Topçu Taburunda bir patlama meydana geldiği öğrenildi.  Bu patlamadan dolayı Karaköprü’de gökyüzü dumanlarla kaplandı. Patlamamış mühimmatların kontrollü bir şekilde patlatıldığı ve bu patlamada barutun fazla konulmasından dolayı çevrede yangın meydana geldiği öğrenildi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alırken, tugay çevresinde bulunan Haliliye Belediyesi ile bazı binaların zarar gördüğü öğrenildi.

Şiddetli patlamadan dolayı çevredeki vatandaşlar kısa süreli panik  yaşandı. 

Bu arada Şanlıurfa Valiliği de, patlama ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bazı haber kuruluşlarında “Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında patlama meydana geldi” şeklinde haberler yayınlanmıştır.

Bugün saat 14.00’da ilimiz 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında kullanılmayan mühimmatın imhası için kontrollü patlatma yapılmıştır. Patlatma esnasında civardaki yerleşim yerlerinde cam kırılmaları şeklinde ufak çaplı hasar meydana gelmiştir.

Vatandaşların kırılan camları tazmin edilecek olup; haberlerde bahsedildiği gibi olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildiği ve kontrollü patlatma sırasında başka bir mühimmat deposunda da patlama meydana geldiği haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195