Title of a News Article

Vali Ayhan'dan silah ruhsatları hakkında flaş açıklama!

Vali Ayhan'dan silah ruhsatları hakkında flaş açıklama!
banner206

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kamuoyunda çok konuşulan silah ruhsatları ile ilgili açıklamada bulundu. Her başvurana silah ruhsatı verildiği yönündeki iddialara cevap veren Vali Ayhan, “ Bugüne kadar bin 500 müracaatın sadece 410’una silah ruhsatı verilmesi onaylandı. Şartlar haricinde biri ruhsat aldıysa gelin söyleyin, ben bu işi bırakırım” diye sert çıkıştı.

Şanlıurfa İl Jandarma ekiplerinin il genelinde gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonuna ilişkin basın açıklamasında bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Valiliği tarafından verilen silah ruhsatlarıyla ilgili de bilgiler verdi.

Şanlıurfa’da her silah patladığında, sanki ruhsat verilmiş silahların kullanıldığı gibi bir algı oluşturulduğunu belirten Vali Ayhan,  “Adamın can güvenliği yoksa silah ruhsatı verili, yasal olarak alması gerekiyorsa verilir. Bunlar alabilir, kanuni zorunluluktur. Resmi olarak bir milletvekilimizin Meclis’e soru önergesine mütevelli, İl Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde TBMM’ye verdiğimiz bir cevap var. Şu zamana kadar yaklaşık bin 500’e yakın müracaat var, bunlardan 410 kişinin yasal hakları haiz, üstüne bir de Salih Ayhan kriterleri ekleyerek bunlara ruhsat verilmiştir. Salih Ayhan kriterleri; 27 yaş altı olmayacak, bekâr olmayacak ve bir meşguliyeti olacak. Bu şartlar haricinde biri ruhsat aldıysa gelin söyleyin, ben bu işi bırakırım” dedi.

İşin doğrusunu öğrenmeden bu konuda haber yapanları da eleştiren Vali Ayhan,  “Oturup sosyal medyada klavye kahramanlığı yapanlar var, işin kaynağına sormadan haber yapanlar var” diye tepki gösterdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195