Title of a News Article

Valilikten Çankırı Açıklaması

Çankırı'daki Urfalı tarım işçileri

Valilikten Çankırı Açıklaması
banner206

Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde yaşanan sağanak yağmur nedeniyle çadırları sular altında kalanŞanlıurfalı tarım işçileri hakkında Şanlıurfa Valiliği bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

16 Haziran 2019 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarında, Çankırı İli Kızılırmak ilçesinde dün gece saatlerinde yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle oluşan su baskınlarında; Tarım işlerinde çalışmak için ilçede bulunan Şanlıurfalı beş (5)  vatandaşımızın hayatını kaybettiği, ayrıca çok sayıda yaralı ve kayıpların olduğu şeklinde gerçekleri yansıtmayan ifadeler kullanılmıştır. 
Dün gece meydana gelen olayda ilçede bulunan Şanlıurfalı vatandaşlarımızın kaldıkları çadırlar zarar görmüş, Çankırı Valiliği koordinasyonunda Kızılırmak Kaymakamlığı ve Çankırı Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile diğer ilgili kurumlar tarafından olaya anında müdahale edilmiştir. Olayda çadırları zarar gören vatandaşlarımız için AFAD Başkanlığı tarafından bölgeye gönderilen 30 çadırın kurulumu gerçekleştirilmiş olup, yağışların devam etmesi ihtimaline karşı ilçe spor salonu da vatandaşlarımızın barınmalarına hazır hale getirilmiştir. Ayrıca bölgede bulunan vatandaşlarımız için Kızılay tarafından üç gün boyunca 500 kişiye sıcak yemek verilecektir. 
Resmi makamlardan yapılan açıklamalara dayandırılmayan bu tür paylaşımlara vatandaşlarımızın itibar etmemeleri gerekmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195