Title of a News Article

Viranşehir bu projeyle hayat bulacak

.

Viranşehir bu projeyle hayat bulacak
banner206
 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, ilçede sürdürülen ve tarımsal açıdan çok önemli olan sulama projelerini gezdi. DSİ 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerin Viranşehir Pompaj Sulaması 1. Kademe İnşaatı kısmı denetlendi. Bitiminde 44 bin kişiye istihdam sağlayacak olan projenin 2018 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Proje denetimine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, AK Parti Viranşehir ilçe Başkanı Mehmet Yıldırım, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Halef Kete, Devlet Su İşleri (DSİ)15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Müdür Yardımcısı M. Mesut Modalı, DSİ Viranşehir 152. Şube Müdürü İ.Halil Uslu, Güneş İnşaat Yöneticisi Maruf Güneş ve muhtarlar katıldı.

Güneş İnşaat Yönetim Kurulu Yöneticisi Maruf Güneş tarafından proje hakkında heyete bilgi verildi. Mardin Ceylanpınar Ana Kanalı bitten projenin suyu arazilere dağıtacak Yavru Kanalları yapılıyor.

Proje ile 500 bin dönüm arazinin sulanacağını ifade eden Milletvekili Akyürek; “Proje bitiminde hem çiftçilerin enerji sorunu ortadan kalkacak çiftçilerim hem verim elde edecek ve su toprağa kavuşacak. Milletimiz yüzyıllardır bunu bekliyor. Bu projeler 5 yıl içerisinde yapıldı. Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Ahmet Davutoğlu’na, sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e ve Veysel Eroğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Bu proje bizim için bir hayattır. Su toprağa kavuşacak ve bu vahşi sulamadan kurtulacağız.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195