Güral Ailesi ile Antalya’daki yeni hizmete açtıkları otellerinde buluştuk. Salgın döneminde 4. otellerini açan NG grubu, “Türkiye için yatırıma devam” diyor. Özellikle Rusların hemen Türkiye’ye gelmek için uçuşların açılmasını dört gözle beklediklerini belirten Güral Ailesi, “güvenli tatil açısından Türkiye önde. Bu yıl turizmde yaralar sarılır ve canlanma olur. 2022’de de coşar diye düşünüyoruz” diyor...

Antalya güvenli turizme hazır. Yeni tesisler yapılmış, güvenli tatil ve hijyene önem verilmiş. Ukraynalılar zaten Antalya’daki otellerin tadını çıkarmaya başlamış. Şimdi Rusların gelmesi bekleniyor. 

Geçen hafta hem turizm hazırlıklarını hem de güvenli tatili yerinde görmek için Kemer’deydim. 

Güral Ailesi Antalya’da NG Phaselis Bay’ı hizmete açtı. Bu Güral Ailesinin 4. oteli. 

NG grubu salgın döneminde de yatırımlarından hız kesmemiş ve 5 milyar TL’lik yatırım yapmış. Bunun 2.5 milyarlık bölümü ise otel yatırımı. Salgın döneminde 1200 kişiye istihdam sağlamış Güral Ailesi. 

NG Kurucu Başkanı Nafi Güral ve eşi Gülsüm Güral, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Genç İş İnsanları Konfedarasyonu Başkanı Erkan Güral ve eşi Yelda Güral, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli ve torunlar olmak üzere Güral Ailesi ile Antalya’da buluşarak hem salgın dönemi yatırımlarını hem de turizm beklentilerini konuştuk.

Ruslar hemen gelmek istiyor

AYAĞIMIZ YERDE GÖZÜMÜZ ZİRVEDE

NG Kurucu Başkanı Nafi Güral 60 yıldır çalıştığını belirterek Milliyet’e şunları söyledi:

“60 yılda neler neler yaşadık. Ne enflasyonlar ne muhtıralar yaşadık. Hiçbir tanesi bizim işlerimizi, enerjimizi durdurmadı. Hepsi geçti. Bu pandemi de geçer. Biz işimize bakıyoruz. Bizim ilkemiz, ‘ayağımızı yere sağlam basacağız. Gözümüz zirvelerde olacak’. Finansmanımızı iyi yönetiriz. Gereksiz ve boyumuzu aşan borçlanmalar yapmayız. 60 senelik çalışma hayatında şimdiye kadar personelimizin maaşını bir kere bile geciktirmedik. Kriz olmuş falan filan. Kriz kelimesini kullanmak bizim şirketimizde yasaktır. Tarif etmemiz gerekirse içinde bulunduğumuz türbülans deriz. Bu içinde bulunduğumuz türbülans da geçecek. Türkiye için gece gündüz çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza devam ediyoruz, edeceğiz. Bu dönemde kasım ayında Sapanca’daki oteli açtık. Mayıs ayında burayı açtık. Haziran ayında sofra üretim tesisimizi açacağız. Elimizde seramik yatırımı var. Onunla ilgili hedefimizde 29 Ekim. Fabrikanın adı da 29 Ekim, onu da açacağız. 2022 projelerimiz ve hedeflerimiz var. Emekli olabilirim miyim, hiç sanmıyorum. Çalışmaya devam.”

GÜVENLİ TATİLDE ÖNDEYİZ

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ise pandemi döneminde 1800 kişilik kadroyla gece gündüz çalışarak 14 ayda yeni otellerini tamamladıklarını söyledi. Güral, “ülke ekonomisine ve turizmine hayırlı olmasını diliyorum. Bunlar geçici dönemler, bu pandemi de bitecek. Aşının bulunması son derece önemli. Bazı ülkeler uçuşları açmadı. Açılmasıyla birlikte oradan gelecek turistler ülke ekonomisine büyük kazanımlar sağlayacak” dedi.

Güvenli tatil açısından Türkiye’nin birçok ülkenin önünde olduğunu dile getiren Erkan Güral, “Her tarafta maske, her tarafta mesafeli hizmet. İlk başlangıçta zorlandık ama öğrendik. Hem sanayi kuruluşlarımızda hem turizm tesislerimizde bu süreci iyi yönettik. Süreçte kayıpsız geldik, tecrübelerle daha rahat çalışma ve daha iyi hizmet verme ortamını bulacağız. Türkiye için yatırıma devam edeceğiz” dedi.

RUSLAR UÇUŞLARIN AÇILMASINI İSTİYOR

Rusya için Türkiye’nin önemli bir turizm ülkesi olduğunu dile getiren Erkan Güral, “Rus vatandaşları uzun yıllardır tatillerini Türkiye’de yapıyorlardı. Şimdi Türkiye uçuşları kapalı olduğu için Mısır’a gidiyorlar. Ama Mısır’dan memnun olmadıklarını duyuyoruz. Rus vatandaşları Türkiye uçuşlarının açılmasını istiyor, heyecanla Türkiye’yi bekliyor. Uçuşların açılmasıyla Rus vatandaşlarının Türkiye’ye hemen akın edeceğine dair pek çok işaret ortada. Salgından sıkılan Ruslar biran önce Türkiye’ye gelmek istiyor. Rusların Türkiye’deki kaliteli tesisleri başka bir ülkede bulmaları zor” dedi.

FARKLI KONSEPT, FARKLI HİZMET, FARKLI TARZ

Aile olarak yeni konseptleri sevdiklerini, yapılmayanları yapmaya çalıştıklarını belirten Erkan Güral, “yani çalışmalarımız farklı hizmet, farklı konsept, farklı tarz. Misafirlerimizi ruhen ve bedenen şımartmak istiyoruz. Dileyen misafirlerimiz için özel jet ve helikopter hizmetimiz bile var. Özel ve karadan gidilmeyen koyumuz bile var. Evinden alıp buraya kadar getirip tekrar evine kadar götürecek bir konsept oluşturuyoruz. Bunu Rusya’dan Ukrayna’dan da yapabiliriz. Yemek içmede sağlıklı alternatifler sunuyoruz. Mideleri de şımartmak istiyoruz” dedi.

Ruslar hemen gelmek istiyor

2021’DE CANLANIR 2022’DE ÇOŞAR

2021 yılının turizmde yaraları sarma ve canlanma dönemi olmasını beklediklerini dile getiren Erkan Güral şunları kaydetti:

“2022 için çok umutluyuz. 2022’de turizm coşar diye ümit ediyoruz. Ukrayna’dan gelişler arttı. Şimdi sırada Avrupa ve Rusya var. Rusya ve Avrupa Türk turizmi açısından son derece önemli. Onların da açılması ile ülke turizmi daha da canlanacaktır. Dünyanın her yerinden Türkiye’ye gelmek isteyen var. Yeni reklamımız 260 milyon kez izlenmiş.”  

NG Grup olarak pandemiye rağmen yatırımlara devam ettiklerini belirten Erkan Güral, “bu dönemler hep olacak. Her rüzgârda sallanırsak meltemlerde ayakta duramayız. Alınabilecek riskleri almak suretiyle herkesin yoluna devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye için yatırıma devam diyoruz. Biz yatırımlarımıza ve istihdama hız kesmeden devam ettik. Seramik, turizm ve porselen sektörlerinde yaklaşık 5 milyar TL’yi bulan yatırımı ülke ekonomisine kazandırdık. Yine pandemi koşullarında sadece turizmde 1200 kişiye yeni iş imkânı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

kaynak : milliyet.com.tr