Title of a News Article

En anlamlı Cuma...

En anlamlı Cuma...
banner206

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453'ten 1934'e kadar cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak hizmet veren Ayasofya, bugün kılınacak cuma namazıyla yeniden ibadete açılacak.

Danıştay 10. Dairesi, 10 Temmuz'da yaptığı açıklama ile, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Bununla birlikte Ayasofya'da ibadetin yolu açılmış oldu. Aynı gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararını "hayırlı olsun" mesajıyla paylaştı.

Tüm yurtta sevinçle karşılanan karar sonrası, Millete Sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz."dedi. O günden bugüne hummalı bir çalışma başlatıldı.

Ayasofya Camii'nde kılınacak ilk cuma namazında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de aralarında bulunduğu 1500 civarında kişinin yer alması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142