Title of a News Article

Urfa'yı temsil etmeye devam ediyorlar...

Urfa'yı temsil etmeye devam ediyorlar...
banner206

Şanlıurfa Şehir Tiyatrosu'nun demirbaşlarından usta oyuncu yönetmen Hasan Ocakoğlu ve  oyuncu Ferhat Turgut, oyun ve bireysel başarıları ile Anadolu Ödülleri’ne layık görüldüler.

Şanlıurfa büyükşehir belediyesi tiyatro ekibi, 3 dalda Emek Ve Başarı Ödüllerine layık görüldü. Şanlıurfa Şehir Tiyatrosu Yılın Tiyatro ekibi ödülüne, Hasan Ocakoğlu En İyi Erkek Oyuncu, Komedi ve Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu, olarak Ferhat Turgut ödülü almaya hak kazanan isim oldu. 

Türkiye’de aylık olarak çıkan “tek” sahne sanatları dergisi olan, tiyatronun yanı sıra operaya, baleye ve çağdaş dansa da yer veren Yeni Tiyatro Dergisi, 10’un üzerinde oyunun prodüksiyon sorumluluğunu üstlenerek Şanlıurfa, İstanbul ve Anadolu’nun çeşitli kentlerinde seyirciyle buluşturdu.

7 yıldır Emek ve Başarı Ödülleri’ni gerçekleştiren Yeni Tiyatro, Anadolu Ödülleri’yle de misyonuna uygun olarak Anadolu’daki tiyatro hareketlerini ve bu alanda alın teri döken, her türlü zorluğa rağmen çalışanları destekleyip bu ödüllerle onlara teşekkür etmeyi amaçlarken,  ülkemizi daha güzel ve sanatlı günlere taşımaktaki çabaları için uğraş veriyor.

Genel Koordinatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Erbil Göktaş’ın, Jüri Başkanlığını eleştirmen-yazar Yetkin Yüksel’in yürüttüğü ödüllerin koordinasyon ve üyeliklerinde Mustafa İri, Prof. Dr. Sema Göktaş, Prof. Dr. Erhan Tuna, Hacer Özbek, Şule Kazgan bulunuyor. Ödül töreninin nerede yapılacağı ve tarihi Eylül ayında duyurulacak

Anadolu’daki tiyatro hareketlerini takip eden Yeni Tiyatro dergisi gerçekleştirdiği eleme ve değerlemeye göre Anadolu Ödülleri sahiplerini buldu.

Yılın Tiyatro ekibi ödülüne Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi 72.Koğuş ile layık görüldü.

En İyi Erkek Oyuncu, Komedi dalında ödüle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinden Hasan Ocakoğlu layık görüldü.

Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu, Komedi ödülüne Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibinde Ferhat Turgut layık görüldü

Antalya, Alanya, Ordu, Bursa, Adana, Konya, Van, Kocaeli, İzmir ve Mersin belediyesi şehir tiyatrosu ekipleri oyun ve bireysel başarı dallarında ödüle layık görüldü. nsanliurfa.com

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2019, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195