Title of a News Article

Rusya ve Esed'in projesini açıkladı...

Rusya ve Esed'in projesini açıkladı...
banner206
 
ABD ordusunun Avrupa'daki komutanı General Breedlove, Esad rejimi ve Rusya'nın Suriye'de kasıtlı olarak hedef aldığı sivilleri yerlerinden ederek onları Avrupa'ya karşı silaha dönüştürmek istediğini söyledi.

ABD ordusunun Avrupa’daki komutanı General Philip Breedlove, Esad rejimi ve Rusya'nın Suriye’de kasıtlı olarak hedef aldığı sivilleri yerlerinden ederek onları Avrupa’ya karşı silaha dönüştürmek istediğini söyledi.

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komisyonunda soruları yanıtlayan ABD Avrupa (EUCOM) Komutanı General Breedlove, Suriye’de sivillere karşı saldırılara dikkati çekti.

Suriye’de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına rağmen Rus savaş uçaklarının saldırılarına devam ettiğinin altını çizen Breedlove, “Yapılan sorti ve benzeri şeylerde gerçek bir değişiklik görmedik. Bu sortilerin görünürde DAEŞ, El Nusra ve diğerlerine yönelik olması gerekir ancak bu belirsizliğini koruyor” dedi.

“Ruslar ve Esad rejimi, Avrupa’nın yapısını ve kararlığını bozmak için göçü kasten silah olarak kullanıyor” diyen Breedlove, Suriye rejiminin varil bombalarını sadece "sivilleri öldürmek ve yerlerinden ederek dağıtmak” için kullandığını anlattı.

Rejimin bu kampanyasını “göçü silah haline getirmek” olarak tanımlayan Breedlove, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beşşar Esad’in kendi halkına yönelik kampanyasını devam ettirmesi için herhangi bir neden bulamıyorum. Askeri maksatlı olan bir varil bombası atmanızın anlaşılabilir yanı yok. Varil bombaları dehşete düşürmek, insanları evlerinden etmek, yollara düşürmek ve onları başkalarının problemi yapmak için tasarlanmıştır. Bu fark gözetmeyen silahların Beşşar Esad ve hassas olmayan silahların Rus güçleri tarafından kullanılmasının, sığınmacıları yollara dökmek ve onları başkalarının problemi haline getirmenin ötesinde başka bir sebebini bulamıyorum.”

“RUSYA'NIN ANLAŞMAYA UYMASI 2 GÜN SÜRDÜ"

Komisyon Başkanı Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, Suriye’de çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına rağmen Rusların saldırılarına devam ettiğine dikkati çekti.

McCain, Putin’in “çatışmaların sona erdirilmesi anlaşmasını” niçin kabul ettiğini ve ardından da bunu niçin ihlal ettiğini bildiklerini dile getirerek, “Bu son iki yılda Ukrayna’da izlediğimiz filmin aynısı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 23:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195