Title of a News Article

Urfa'nın yeni Valisi bugün yola çıkıyor

Urfa'nın yeni Valisi bugün yola çıkıyor
banner206

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Şanlıurfa'ya atanan Sivas Valisi Salih Ayhan için bugün uğurlama töreni yapılacak. Sivaslıların gönlünde taht kuran Vali Ayhan'ın yarın itibariyle Şanlıurfa serüveni başlayacak.

Resmi gazetede yayımlanan son valiler kararname ile Şanlıurfa Valisi değişti. Kararname ile 5 yıla yakındır Şanlıurfa'da görev yapan Vali Abdullah Erin mülkiye başmüfettişi olarak merkeze alındı, yerine ise Sivas Valisi Bayburtlu Salih Ayhan atandı.

Geçtiğimiz hafta gelişen bu durum sonrası yeni Valinin ne zaman geleceği merak ediliyordu. Urfastar.com'un ilk edindiği bilgiler doğrultusunda Vali Salih Ayhan'ın 19 Mayıs perşembe günü Şanlıurfa'ya olacağı ve Cuma günü öğleden sonra görevi devralacağı öğrenilmişti. Bu bilgi sonrası Sivas Valiliği dün bir paylaşımda bulunarak bugün uğurlama töreni yapılacağını duyurdu. 

Yarın Şanlıurfa'da olması beklenilen yeni Vali Salih Ayhan için bugün Sivas'ta uğurlama töreni yapılacak. 

Sivas Valiliği twitter hesabından yapılan paylaşımda uğurlama ile ilgili yer ve saat belirtilerek, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle yayınlanan 2022/209 sayılı ‘Valiler Kararnamesi’ ile Şanlıurfa Valiliğine atanan Valimiz Salih Ayhan, gönül bağı kurduğu Sivas’ımızdan 18.05.2022 Çarşamba günü 16.00'da Tarihi Valilik Binası önünden uğurlanacaktır.' denildi.

Öte yandan, Sivas ilinde birçok kesim tarafından sevilen bir kişi olan Vali Salih Ayhan için dün akşam veda yemeği düzenlendi fahri hemşehrilik unvanı verildi.

Vefa şehri Sivas olduğunu paylaşımında belirten Ayhan şunları ifade etti;

"Vefanın Şehri #Sivas... Yıllarca omuz omuza, birlik ve beraberlik içinde çalıştığım ‘yol arkadaşlarıma’ gösterdikleri ‘vefa’ için teşekkür ediyorum. Bugün beni onurlandıran Başkanımıza, Milletvekillerimize, STK temsilcilerimize, tevazu gösteren tüm hemşerilerime minnettarım." 

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2022, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195