Title of a News Article

HDP’li aday çok iddialı konuştu…

 HDP’li aday çok iddialı konuştu…
banner206

HDP Urfa Milletvekili Adaylarından Ziya Çalışkan dün akşam Eyyübiye ilçesine bağlı Mancı Mahallesinde, Dilek Öcalan ise Bozova'ya bağlı Tutluca Mahallesinde Seçim İrtibat Bürolarının açılışlarına katıldılar. HDP Urfa Milletvekili adayı Ziya Çalışkan, 7 Haziran’da ampulü patlatacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP)Urfa Milletvekili adayı Ziya Çalışkan seçim çalışmaları kapsamında tüm gün sürdürdüğü çalışmalarına dün akşam Eyyübiye ilçesine bağlı Mancı Mahallesinde yapılan büro açılışıyla devam etti. HDP'nin kadın milletvekili adaylarından Hedle Oğur'unda katıldığı büro açılışı adeta mitinge dönüşürken burada toplanan büyük yurttaş kalabalığına hitaben konuşan Çalışkan "Kendi çocuklarına para kasalarını bize amele pazarlarını reva görenlere güneşin doğduğu bu topraklardan 7 Haziran'da en güzel cevabı vereceğiz. Bu coğrafyada doğan güneş Urfa’da yükseldi. Bütün Ortadoğu’yu ve Türkiye’yi sardı. Bu güneş yakılan yalan ampullerini söndürecek. Biz bu ampulleri çöpe atacağız. 7 Haziran’da ampulü söndüreceğiz” diye konuştu.

Seçim İrtibat Bürosunun adaylar ve mahalleli kadınlar tarafından yapılan açılışının ardından havai fişek gösterisi eşliğinde yüzlerce kişinin katılımıyla halaylar çekildi.

 

Öcalan Bozova'nın Tutluca mahallesinde seçim bürosu açtı

HDP'nin kadın milletvekili adaylarından Dilek Öcalan'da çalışmalarını sürdürdüğü Bozova'da seçim bürosu açtı. Tutluca mahallesinde yapılan büro açılışına Van HDP Milletvekili Kemal Aktaş, HDP'nin Milletvekili aday adayı İsmail Yıldız, HDP,DBP İlçe yöneticileri, Bozova Belediyesi Eşbaşkanları Fatma Doğan, Zeynel Taş ile yüzlerce yurttaş katıldı.

Öcalan ve beraberindekiler seçim İrtibat bürosunun açılışının yapılacağı Tutluca Mahallesinde bir araya gelen kalabalık kitle tarafından havai fişek, alkış, zılgıt ve sloganlarla karşılandı. Miting havasında geçen açılışta konuşması sık sık "Bijî Serok Apo","Barşın elçisi İmralı'dadır","Selam selam İmralı'ya bin selam" sloganlarıyla kesilen Öcalan; sömürü zihniyetiyle yola çıkan AKP'nin her türlü komplo ve provokasyonuna halkın 7 Haziran'da sandıklarda en güzel cevabı vereceğini belirtti.

Çevre bir çok köyden de katılımın yapıldığı açılışta, ilçeye bağlı bir Türkmen köyü olan Yaslıca köyü sakinleri de kendi köylerinde seçim bürosu açılmasını talep etti. Saatlerce halayların çekildiği açılışta renkli görüntüler yaşandı. Açılışın ardından Öcalan yapılan toplantılarda kadınlarla bir araya gelerek geç saatlere kadar çalışmalarını sürdürdü.   

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195