Title of a News Article

Şanlıurfa’da Bucak İzdihamı

 Şanlıurfa’da  Bucak  İzdihamı
banner206

Siverek ilçesinde Demokrat Parti’den 2 dönem belediye başkanlığı yapan, 7 Haziran seçimleri için CHP’den Şanlıurfa 1. Sıra milletvekili adayı olan Ali Murat Bucak, Ankara’dan Urfa’ya döndü. Ağabeyi eski Milletvekili Sedat Edip Bucak ile birlikte kente gelen Ali Murat Bucak, büyük bir coşkuyla karşılandı.

Ankara’dan  Ali Murat Bucak’a destek için gelen Doğru Yol Partisi eski Milletvekili ve Bucak Aşireti lideri Sedat Edip Bucak kardeşi ile birlikte geldi. Kardeş Bucak’ları karşılamak için Aşiret mensupları hava alanına akın etti.

Hava alanından çıkmakta zorluk yaşayan Bucak’ı karşılamaya gelenler kısa süreli izdihama neden oldu.

Havaalanında çıkan Sedat Edip Bucak ve kardeşi Ali Murat Bucak’ı görenler sloganlar eşliğinde karşıladı. Bucak için hava alanında 10 kurban kesildi.

Havaalanından Şanlıurfa’nın Siverek  ilçesine geçen CHP adayı Ali Murat Bucak ve Ağabeyi Sedat Edip Bucak ‘ı yaklaşık 5 bin araçlık konvoyla ilçeye giriş yaptı.

Vatandaşlar ve partililer ile ilçenin hürriyet caddesinde bir araya gelen Bucak, yaptığı açıklamada “Yıllar sonra memleketimdeyim, akrabalarımın içindeyim kardeşime destek için geldim” dedi.

Birinci sıra adaylığı açıklandıktan sonra ağabeyi ile birlikte ilçeye dönen Ali Murat Bucak ise şöyle konuştu;

“Vatandaşlarımıza ailemize ve  dava arkadaşlarımıza  bugün bize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim, bugün itibaren seçim startını vermiş bulunuyoruz,  Şanlıurfa’da CHP için gücümüzle kuvvetimizle  başarılı olmaya çalışacağız, yıllardır Şanlıurfa CHP için var olan algıyı değiştirerek Urfa’nın öz kimliğini yansıtan aday listemiz, 7 Haziran seçimlerini zaferle atlatacak. AKP ve  HDP’nin çıkarmış olduğu milletvekili listesi Şanlıurfa’mızın öz kimliğini temsil etmiyor, bizler halka biat edeceğiz, devlet ve hükümet halktan korkacak, ak parti iktidarı gibi halk hükümetten korkmayacak” dedi.

Kardeş Bucaklar ilçe parti binasında uzun süre vatandaşlar ile tokalaşarak hasret giderdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195