Title of a News Article

Çiçek bombaladı!

.

Çiçek bombaladı!
banner206

 63 Urfaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ali Çiçek, TFF Başkanı Yıldırım Demirören döneminde hayata geçirilen Passolig kartlarının Türk futbolunu bitirdiğini söyledi. Passolig’den dolayı tribünlerin boş kaldığını belirten Çiçek, TFF Yönetiminin biran önce bu uygulamaya son vermesi gerektiğini belirtti. 

RÖPORTAJ: UĞUR BUDAK
Bu haftaki röportajımızın konuğu 63 Urfaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ali Çiçek oldu. Küçük yaştan itibaren Şanlıurfaspor sevdalısı olan ve üyelerinin ‘Dayı’ lakabı taktığı Ali Çiçek ile Şanlıurfaspor’u konuştuk. Şanlıurfaspor’u iç ve dış saha maçlarında hiçbir zaman yalnız bırakmayan Çiçek, 2015-2016 futbol sezonu için Şanlıurfaspor hakkında iddialı açıklamalarda bulundu. Urfaspor’un geçen sezon neden başarıya ulaşamadığını, yeni sezon öncesi yapılan transferleri, Urfaspor’un yeni sezonda hedefinin ne olacağını konuştuğumuz 63 Urfaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ali Çiçek, TFF Başkanı Yıldırım Demirören döneminde hayata geçirilen Passolig hakkında da çok set sözler sarf etti. Passolig’den dolayı tribünlerin boş kaldığını belirten Çiçek, “Bu uygulama resmen Tük futbolunu bitirme noktasına getirdi. Eğer taraftarları yeniden tribünlerde görmek istiyorsak Passolig uygulamasına biran önce son verilmelidir” dedi.

 

İşte Ali Çiçek ile yaptığımız o röportaj;

Sizi tanıyabilir miyiz?

1981 Yılında Hilvan’a bağlı Orgız Köyü’nde dünyaya geldim. Çocukluğumdan beri Şanlıurfaspor’un maçlarını takip ediyorum. Urfaspor’a olan sevgimden dolayı taraftarları tek çatı altında toplayabilmek için 1997 yılında 63 Urfaspor Taraftarlar Derneğini kurduk. 2007 Yılında bu derneğin başkanı oldum, halen de dernek başkanlığını yürütüyorum. Bugüne kadar birçok kulüp başkanı ve yönetimi ile iş birliği içerisinde Urfaspor’a destek verdik, vermeye de devam ediyoruz.

 

Urfaspor sevgisi nereden geliyor?

Şanlıurfaspor sevgisi küçük yaştan beri geliyor. Hafta sonları gider maçlarını seyreder ve takımımıza destek verirdik. Gerek iç ve gerekse de dış saha maçlarında takımımızı hiç yalnız bırakmazdık. Uzun bir süre sonra artık Urfaspor hayatımızın bir parçası haline geldi. Artık sezon bittiğinde maçlar olmadığından dolayı canımız sıkılıyor. Çünkü Urfaspor bir aşktır, o olmasa bir yanımız eksik kalıyor.

 

Geçen sezon öncesinde Urfaspor’un hedefi şampiyonluktu ancak bu hedefine ulaşamadı, Play-Off’a bile kalamadı. Bu neden kaynaklandı?

Şanlıurfaspor Yönetimi, bahsettiğiniz gibi geçen sezon öncesinde güçlü bir kadro ile şampiyonluk hedefiyle yola başladı. Aldığımız futbolcular her nedense takıma adapte olamadılar. Bunun yanı sıra forvet ve kanatlardaki futbolcuların verimli olamamasından dolayı istediğimiz sonuçları alamadık. Bunun neticesinde de çok arzuladığımız Süper Lig hedefimize varamadık.

 

Yeni sezon öncesi yapılan transferleri nasıl buluyorsunuz?

Yeni yapılan transferlerden bazılarını beğenmiyorum. Çünkü alınan bazı oyuncularımız eski takımlarında forma giyemiyorlardı. Yabancı transferlerimizin iyi olacağını düşünüyorum, bunlar gerçekten güzel transferlerdir. Ancak yeni kurulan kadro ile yeni sezonda başarıya ulaşılıp ulaşılmayacağını bilemiyorum.

 

Sizce Urfaspor’un yeni sezonda hedefi ne olacak?

Şimdi geçtiğimiz sezon iyi bir bütçe harcanarak şampiyon olunabilmesi için güçlü bir kadro kurulmuştu. Ancak beklenen başarı gelmedi. Şuanda Urfaspor’un yeni sezonda şampiyonluk için oynayacağına yönelik herhangi bir hava yok. Fakat biz her ne olursa olsun takımımızın şampiyon olarak Süper Lig’e çıkabilmesi için taraftarlar olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Bizim için önemli olan Urfaspor armasıdır.

 

Taraftarlar olarak Passolig uygulamasını nasıl buluyorsunuz?

TFF Başkanı Yıldırım Demirören döneminde Süper Lig ve PTT 1. Lig’de uygulamaya konulan Passolig kartları resmen futbolu bitirme noktasına getirdi. Çünkü bu Passolig’lerden dolayı 2 yıldır tribünler boş kalıyor. Şanlıurfaspor neredeyse her maçını 20-25 Bin taraftara oynuyordu ancak bu Passolig uygulamasından sonra maçları 5-6 Bin taraftara oynamaya başladı. Şimdi yeni sezon için Passolig kartı bulunan taraftarların tekrardan kartlarını 16 TL’ye yenileme yapması gerekiyor. Sizce bu Türk futbolu bitirmeye yönelik bir uygulama değil midir? Biz taraftarlar olarak bu Passolig uygulamasının biran önce sona ermesi gerektiğini düşünüyoruz. Aksi takdirde yeni sezonda da Urfaspor ve diğer takımlar maçlarını boş tribünler karşısında oynamak zorunda kalırlar. Bu uygulamadan dolayı Fenerbahçe, Galatsaray, Beşiktaş gibi büyük takımların maçlarında bile tribünleirn boş olduğunu görüyoruz. Eğer yeniden Türk futbolunun önünün açılması isteniyor Passolig’e son nokta vurulmalıdır.

 

Başkanım başka eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Şanlıurfaspor’umuz 2015-2016 futbol sezonuna 16 Ağustos’ta GAP Arena’da oynayacağı Adanaspor maçıyla ‘merhaba’ diyecek. Ligin ilk maçında takımımızı yalnız bırakmayalım. Tüm Urfaspor sevdalılarının Passolig kartlarını alarak Urfaspor-Adanaspor maçına gelmelerini bekliyoruz. Geçmişte olduğu gibi yeni sezonda da Urfaspor’a gereken desteği verelim. İnşallah yeni sezonda başarıya ulaşırız.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195