Title of a News Article

Urfaspor Kulüp Başkanı’ndan flaş açıklama…

Urfaspor Kulüp Başkanı’ndan flaş açıklama…
banner206

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Nihat Çakır, 12 Temmuz’da 2. Lig ve 3. Liglerin başlamasına karşı geldi. 2. Lig ve 3. Lig kulüp başkanlarına yazı gönderen Çakır, “Söz konusu insan hayatıdır, 2.lig, 3 lig ve Bal liginde binlerce futbolcuya bu riski taşıtmanın hiç bir haklı sebebi izahı olamaz” dedi.

Korona virisünden dolayı ertelenen Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Liglerin başlama sezonu belli oldu. Buna göre; Şanlıurfaspor’un da mücadele ettiği 2. Lig’de sezon 12 Temmuz’da kaldığı yerden devam edecek. Ancak liglerin başlamasına birçok kulüp olduğu gibi Şanlıurfaspor da karşı çıkıyor.

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Nihat Çakır, 2. Lig ve 3. Ligde mücadele eden takımların kulüp başkanlarına yazı yazarak, temmuz ayında sıcaklığın gölgede 50 ve güneş altında 65 dereceyi bulduğu Şanlıurfa’da, futbol maçları oynanmasının mümkün olmadığına dikkat çekti.

Urfaspor Kulüp Başkanı Çakır, yazısında şunları kaydetti;

“Son gelişen güncel olaylar TFF’nin aldıgı kararlar ve futbolculardaki vaka tesbitleri .

En başta şunu söyliyeyim eğer söz konusu insan hayatı ise en doğru karar.

 Fransa’nın aldıgı karar , bu yıl ligler oynanmamış sayılacak kararı.

Kıymetli başkanlarım Dogu ve güneydoğuda hatta iç Anadolu’da anlık test imkanlarının yapılması malesef  yok , testler büyük illere gönderiliyor sonuçları 3-4 günde geliyor,Tff diyorki , futbolculara haftada 3 kez test yapılacak.

Maça çıkmazdan benim sonucum gelmemiş hayati riskim var ben  oynamıyorum diyebilirmiyim,sende

3 gün evvel yap dediklerinde o üç gün içinde mikrop bir futbolcuya bulaşmışsa ve onlarca yüzlerce futbolcuya hatta onların ev halkına çevresine yaymasının izahını aklı başında birilerinin yapması lazım.

Sonuç olarak sevgili başkanlarım söz konusu insan hayatı,hadi süper ve Tff 1.ligi takımlarınve futbolcuların,sayısal azlığı , daha elit ve hijyen bir ortamda olmalarını artı olarak , olayın yayıncı kuruluştan alınacak,para,iddaa vs sebeplerden dolayı bir nebzede olsa oynatılmak istenmesini,bir şekilde anlamaya çalışırım ama 2.lig 3 lig ve Bal liginde binlerce futbolcuya bu riski taşıtmanın hiç bir haklı sebebi izahı olamaz.

Artı olarak biz Urfa’da Temmuz Agustosta maçların oynanmasının yani sıcaklık gölgede 50 derece güneş altında 65 dereceyi vuruyor.

Bütün bu çile eziyetin haklı sebebini mutlaka birilerinin bizlere izah etmesi lazım diye düşünüyorum.

Saygı selamlarımı iletiyorum başkanlarıma”

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2020, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195