Title of a News Article

40 Yıllık kan davası sona erdi...

Siverek ilçesinde bugün güzel bir gelişme yaşandı.

40 Yıllık kan davası sona erdi...
banner206

 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 40 yıllık kan davası AB Komisyon Başkanı Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.

Doğu ve Güneydoğu anadolu bölgesinin kanayan yarası olan kan davaları artık yok oluyor. Siverek ilçesinde yaşayan Kahan aşiretine mensup Aslanalp ve Çelik aileleri arasında yaklaşık 40 yıldır devam eden hüsumet yerini barışa bıraktı.

AB Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar Aslanalp ve Çelik aileleri ile uzun süredir yaptığı görüşmeler sonucunda iki aile barışa evet dedi. 

Siverek ilçesinde bir salonda bir araya gelen her iki aile yakınları dualar eşliğinde el sıkışarak barıştılar. AB Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar her iki aile fertlerini tek tek tebrik ederek barışmalarındsn dolayı tebrik etti. Hayırlı bir işe hep birlikte vesile olduklarını belirten Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar şunları kaydetti; “ Her iki aile arasında tabii çok uzun yıllar öncesinde yaşanmış bir olaydı bu, Allah bu tür acıları, bu türü olayları bir daha yaşatmasın. Özelikle böyle akraba aileler arasında olan bu olaylar çok daha zor oluyor. Ama şimdi bazı sebeplerden dolayı yarım kalmış bir işi, şimdi hep birlikte tamamına erdireceğiz. Allah bu barışta emeği geçen herkesin hayrını kabul etsin"dedi
Ak Parti Siverek ilçe Başkanı İlhan Çelik, ve kanaat önderlerinin de hazır bulunduğu barış töreni verilen yemekle sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 15:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan
Hakan - 6 yıl Önce

Hepsi seçim hazirliği .hergün kan davalari oluyor dersinizki niye cönkü güneydogu ve doğu anadoludaki tüm araziler rapulaşmada sonucuna ulaşilamayacak sorunlar mevcuttur. Bir devletin görevi olmasi gerekir halkinin sorunlari cözüme kavuşturmaktir.

SIRADAKİ HABER

banner195