Title of a News Article

Başkanlar 23 Nisan'ı kutladı

Başkanlar 23 Nisan'ı kutladı
banner206

 Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar Belediye Başkanları da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, mesajında, 23 Nisan'ın Türk milletinin yok olmadığını, işgallere, bölünmeye karşı bütün imkanlarını seferber ederek dünyaya varlığını kanıtladığı gün olduğunu ifade ederek, şu ifadelere yer verdi: “Milletimizin ortak iradesini temsil eden TBMM'nin açılışını tüm yurtta büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi; umutsuzluğun, yoklukların ve zorlukların hakim olduğu bir dönemde, 23 Nisan 1920'de açılmış ve geleceğimizi aydınlatan günlerin habercisi olmuştur. Türk Milleti, yurdun dört bir yanına giren işgalci güçlere karşı, tarihte benzerine az rastlanır bir direniş göstererek Kurtuluş Savaşı mucizesini gerçekleştirmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, hem ulus egemenliğinin ve demokrasinin yaşam kaynağı, hem de temel kurumudur. Bu kurum, ulusal egemenlik ilkesinin yaşam bulduğu, vatandaşlarımızın özgür iradeleriyle yönetime katıldıkları, üstün nitelikli bir yönetim biçimi olan Cumhuriyeti ulusumuza armağan eden kurumdur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920'yi, ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan ederek, hem ulusun geleceği olan çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni, hem de dünya barışına verdiği önemi göstermiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu bayram, dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin paylaşılmasına ve dolayısıyla dünya barışına hizmet eden bir bayramdır. Çocuklarımızın her türlü olumsuzluktan uzak, sevgi ve güven dolu bir ortamda yetiştirilmesi noktasında hepimize düşen sorumluluğun bilinci ile tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlarken; onlara ve dünya çocuklarına bu bayramı armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum”

 

Pınarbaşı’nın mesajı

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı da, mesajında şu görüşlerine yer verdi.

 “Büyük Önder Atatürk; milletine olan saygısını devlet yönetiminde millet iradesini en üstün güç kabul ve ilan ederek 23 Nisan 1920’de TBMM açılış günün bayram olarak kutlanmasını istemiş ve bu bayramı Türkiye Cumhuriyetinin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk Çocuklarına armağan etmiştir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu itibarla büyük anlamlarla yüklüdür. 23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzlemde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden bir bayramdır.

Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin bayramını en içten duygularla kutluyorum. Milletimizin hürriyetini ve egemenliğini sembolleştiren 23 Nisan'ın tüm ülkemize huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesini diliyorum."

 

Atilla’nın mesajı

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ise, yayınladığı mesajında,  23 Nisan’ın ülkemiz ve çocuklarımız için önemini belirterek,  “Devlet ve Millet olarak, 21. yüzyıl dünyasının gerisinde kalmamak ve çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirebilmek için öncelikle, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmalıyız. Geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek çocuk ve gençlerimizi, demokratik toplum yapısını yaşam biçimi olarak benimsemiş, hukuka saygılı, kurallara uyan, yeniliklere açık, bakış açısı geniş, özgür düşünceye sahip insanlar olarak yetiştirmeliyiz. Çağdaş uygarlık düzeyini yakalayabilmek için bu temel şarttır. Gazi Mustafa Kemal, 23 Nisan'ı, çocuklara bayram olarak armağan ederken, onların yurt sevgisini ve çalışkanlığını biliyor ve onlara güveniyordu. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutlarım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195