Title of a News Article

Dicle EDAŞ'tan flaş açıklama...

.

Dicle EDAŞ'tan flaş açıklama...
banner206

Dicle Elektrik Dağıtım, bedeli haksız bir şekilde, ülkedeki herkes tarafından ödenen kayıt dışı elektriği kullanmakta ısrar eden ve bu nedenle de sayaç taktırmamak için adeta terör estiren bir kısım çiftçiye karşı, tüm hukuki haklarını kullanmakta kararlı olduğunu ve alınan "Sayaç taktırmayan çiftçinin elektriği kesilecek" kararından geri adım atılmayacağını açıkladı.

Dicle Elektrik Dağıtım'dan yapılan açıklamada, sayaç taktırma kampanyası ile ilgili tüm kararların, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, İl Valisi ve çiftçi temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda alındığına dikkat çekilerek, "Sorumluluk bölgemizdeki 6 ilde yıllık kullanılan 21 milyar KWH elektriğin yaklaşık 4'te birini oluşturan 5 milyar kWH elektrik tarımsal sulamada kullanılıyor. Bunun da yüzde 92'sini oluşturan 4.6 milyar kWH elektrik ne yazık ki kayıt dışı, yani kaçak olarak kullanılıyor. Bunun da bedelini ise haksız bir biçimde ülke genelinde yaşayan 77 milyon kişi ödüyor" denildi.

Bu duruma son verilebilmesi için söz konusu toplantıda, daha önce de şartlarını açıkladıkları kampanyanın hayata geçirildiği kaydedilen açıklamada, "Kampanya gereğince tarımsal sulama yapan çiftçilerimiz, kullandıkları elektriğin miktarı belli olsun diye sayaç takacaklar. Biz de şirket olarak kullandıkları elektrik bedeli üzerinden çok ciddi bir indirim uygulayacağız. Böyle bir indirimin şirketimiz için büyük bir fedakarlık olduğunu özellikle belirtmek isteriz" ifadelerine yer verildi.

Kampanyanın son gününün 18 Nisan olduğunun anımsatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak, kullandıkları elektriğin miktarının sayaç takılarak ortaya çıkmasını istemeyen bazı çiftçilerimiz, ne yazık ki kampanyayı sabote etmek istemiş ve önce devlet karayolunu ulaşıma kapatarak, güvenlik görevlilerini taşlamış, ardından da gerek şirkete ait binalara, gerekse araçlara zarar vermiştir. Dicle Elektrik Dağıtım olarak, kayıt dışı elektrik kullanmakta ısrar eden ve sayaç taktırmayanlara elektrik vermemek kararından geri adım atmayacağız. Sadece bununla da yetinmeyerek, kaçak kullananlara mevzuattaki en ağır cezanın verilmesi konusunun da hukuki takipte olacağız. Bunları yaparken, alınan karara tepki olarak Dicle Elektrik Dağıtım çalışanlarına, araçlarına ve binalarına hukuksuz bir şekilde zarar verenlere karşı da yasal yollara başvuracağız."

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142