Title of a News Article

Gökmen, Çanakkale Zaferini kutladı‏

Gökmen, Çanakkale Zaferini kutladı‏
banner206
 MİSİAD Şube Başkanı Gökhan Gökmen, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gökmen mesajında, milletimizin bağımsızlık sembolü olan Çanakkale Savaşı’nın yalnızca bizim tarihimizde değil dünya tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferi’yle tarihin yeniden yazıldığını ifade eden Gökmen, şunları kaydetti:

“Çanakkale Zaferi tüm dünyaya, savaşın teknolojiyle değil inanç ile kazanıldığını bir kez daha göstermiştir. Bağımsızlık tutkusuyla yekvücud olan ecdadımız, üstümüzde dalgalanan bu bayrak ve vatan toprağı için canını feda etmiştir. Daha çocuk denecek yaştaki Türk askerinin cepheden dönmeyi düşünmeden savaşarak “Çanakkale geçilmez” sözünü hem Anafartalar’ın, Conkbayırı’nın, Gelibolu’nun her noktasına ve dünya tarihine silinmesi imkânsız bir şekilde yazmışlardır. İnancın sembolü olan Seyit Onbaşı ve binlerce isimsiz kahramanımız Anadolu’nun Türk vatanı olacağını, tüm dünyayı dize getirerek kanıtlamışlar. Bu zafer şehitlik mertebesiyle şereflenen ecdadımızın bize mirasıdır.

Şehitlerimizin emaneti olan vatanımızı aynı bilinçle sahiplenerek, daha ileriye taşıma sorumluluğunu göstermekte bizim görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde Çanakkale’de tarih yazarak bu toprakları bize vatan olarak bağışlayan aziz şehitlerimizi sonsuz rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195