Title of a News Article

Gökmen mesaj yayınladı

 Gökmen mesaj yayınladı
banner206

Memleketçi ve Sanayici İş Adamları Derneği (MİSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı A. Gökhan Gökmen, İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921’de TBMM tarafından Kabulünün 94 yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Gökmen, yayınladığı mesajında, Milli birlik ve beraberliğimizin simgesi olan İstiklal Marşı’nın, aziz milletimizin diriliş destanı olduğunu belirterek, “İstiklal Marşı’nın her mısrası vatan toprağı için canını feda eden bu milletin torunlarına mirastır. Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında ecdadımıza umut ışığı olmuştur. Yazdıklarıyla inancın ve birliğin sembolü olan ERSOY, İstiklal mücadelesinde halkın moral ve cesaret kaynağı olarak tarihte ki yerini almıştır. İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeli, tarihimizde yaşadığımız zorluklardan gerekli dersleri çıkarmalıyız” dedi.

“Milletimizin varlık sebebi olan ortak değerler etrafında toplanarak, vatanımızı muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışacağız” diyen Gökmen, mesajında şunları kaydetti;

“Mukaddesatlarımız, her türlü ticaretin üstündedir” ilkesiyle çıktığımız bu yolda, yine aynı duygular ile birliğimizin devamı için mücadele edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabul edilişinin 94.yıldönümünü kutluyorum. Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını ve Milli Mücadele’yi destanlaştıran Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle minnetle anıyorum.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195