Title of a News Article

Özcan, TÜMSİAD'ın sorunlarını dinledi

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ye verilen bir günlük aranın ardından Şanlıurfa’ya gelerek TÜMSİAD Şube Başkanlığını ziyaret edip sorunları yerinde dinledi.

Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demirbaş ve parti yönetimiyle TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanlığına gelen milletvekili Özcan, burada kahvaltı programına katıldı. Daha sonra TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan, sorunları dinleyip çözümü için Ankara’ya taşıyacaklarını belirtti.

Milletvekili Özcan burada yaptığı açıklamada, “TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettik. İnşallah Urfa’nın sorunlarını tartışacağız. Bir günlük programımız var meclis yoğun çalışıyor. Torba yasalar meclise gelmişti, enerji ile ilgili yasalar üzerinde çalışıyoruz.” Dedi.

Milletvekili Özcan, “Gündem yoğun, gerek içerde gerek dışarıda Türkiye’yi ilgilendiren birçok gündem var. 2 Haziran’da biliyorsunuz Almanya Federal Meclisinin soykırımla ilgili aldığı bir karar ciddi bir rahatsızlık verdi bizlere çünkü siyasi bir karar olduğunu hepimiz biliyoruz. Geçmişi soykırımla özellikle soykırımla anılan bir ülkenin daha önce Fransa’da oldu, İtalya’da oldu. Biliyorsunuz Fransa Cezayir’de soykırıma uğradı, İtalyan’lar Libya’da uğradı ve Almanya’nın da Yahudilere yaptığı bir soykırım var. Kaldı ki bu soykırım meselesi Türkiye ile Ermenistan arasında olan bir mesele bizim sürekli geçmişimizi araştırmakla veyahutta yüzleşmekten çekinmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve parti yetkililerimiz sürekli gündeme taşıyor. Bunu işin ehli tarihçilere bırakalım ve bütün arşivleri arşiv yapan devletlerin başında biliyorsunuz Osmanlı devletinin arşivi geliyor. Bütün belgeleriyle arşivleri açalım ve tarihçiler bu işe karar versin. Kaldı ki Ermenistan az önce söylediğim gibi üçüncü bir ülkenin soykırım uyguladınız demesi yok hükmündedir. Bizi üzen sadece 361 evet oyunun 11 tanesi Türk kökenli olması maalesef oda ayrı bizi üzmüştür. İnşallah gerekli adımlar atılacaktır.

Urfa’nın bugünlerde biliyorsunuz buğday mahsulü toplama zamanıdır hayırlı ve bereketli mahsuller diliyorum. Birkaç gün sonra da Ramazan ayı inşallah Türkiye’mizde, İslam aleminde ve dünya da bir manevi atmosfer getirecektir. Birliğimizi, kardeşliğimize ve huzurumuza inşallah vesile olur. İnşallah sürekli istişareler içerisindeyiz, gerekli olan burada bize iletilen sorunları bizde Ankara’ya taşımakla yükümlüyüz inşallah bu görevi en iyi bir şekilde ifa etmeye çalışacağız.” Diye söyledi.

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade ise, “Sayın milletvekilimiz meclis çalışmaları yoğun olmasına rağmen günübirlik Şanlıurfa gezisinde sağolsun ayağının tozuyla TÜMSİAD Şanlıurfa şubesini ziyaret etti, bizleri de onure etti. Kendisine ve Eyyübiye İlçe Başkanımıza teşekkür ediyorum. Tabi sorunlarımız çok büyük Şanlıurfa sorun şehri olmaya başladı. Özellikle Suriyelilerin buradaki nüfusun 3’te 1’ini teşkil etmesinden sonra artık ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda baya sıkıntılar yaşmaya başladık. Bugün özellikle biz hem bunları konuşacağız hemde seçim öncesi hükümetimizin programında olan ve işadamlarına, sanayicilere vermiş olduğu sözlerin takibi için Sayın vekilimizle istişarelerimizi yapacağız ve buradaki sorunları kendisine ileterek Ankara’da bunların çözüm önerilerini bulması için kendisinden destek isteyeceğiz.” Şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195