Title of a News Article

Sahte damattan şaşırtan ifade!

Sahte damattan şaşırtan ifade!
banner206

 Adana'da evli ve 5 çocuk babası olmasına rağmen, arkadaşının nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırarak, eczacı teknisyeni 24 yaşındaki H.T. ile düğün yapıp resmi nikahla evlenen 28 yaşındaki Urfalı Ahmet Çiftçi hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tıbbi malzemeler pazarlayan Ahmet Çiftçi, İddiaya göre yaklaşık 1 yıl önce iş için gittiği eczanede teknisyen olarak çalışan H.T.'ye gönlünü kaptırdı. Birkaç ziyaretin ardındanAhmet Çiftçi, genç kıza kendini İsmail Taş olarak tanıtarak arkadaşlık kurdu. Çiftçi, bu sürede kendini İsmail Taş olarak tanıtmaya devam edip, 4 ay süren arkadaşlığın ardından genç kıza evlenme teklifinde bulundu.

 

SAHTE ANNE VE BABAYLA KIZI AİLESİNDEN İSTEDİ

Genç kızın teklifi kabul etmesi üzerine Çiftçi, iki tanıdığını anne ve babası olarak gönderip H.T.'yi ailesinden istedi. Ailenin de onayı üzerine, Ahmet Çiftçi ilaç alma bahanesiyle arkadaşı İsmail Taş'tan aldığı nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp işlemlerini yaptırdıktan sonra, genç kızla 15 Ocak 2014'de resmi nikah kıydırıp düğün yaptı. Çift, Bahçeşehir Mahallesi'nde kiraladıkları evde yaşamaya başladı. Ardından da H.T. hamile kaldı.

 

ÇOCUK YARDIMIYLA ORTAYA ÇIKAN GERÇEK

Nikahsız evli ve 2 çocuk babası olan 22 yaşındaki İsmail Taş, Yüreğir Kaymakamlığı'na giderek çocuk yardımı talebinde bulundu. Görevlilerin kendisinin H.T. ile evli olduğunu söylemesi üzerine İsmail Taş, nikahlı eşi görünen H.T.'nin kim olduğunu araştırmaya başladı. Bunun üzerine H.T.'ye ulaşan İsmail Taş bildiklerini anlattı. Eve gelen Ahmet Çiftçi, gerçek durumu öğrenen H.T.'ye her şeyi itiraf etti. Bunun üzerine H.T., Ahmet Çiftçi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden Çiftçi tutuklandı.

 

"EVLİ OLDUĞUMU BİLİYORDU"

Nöbetçi mahkemede ifade veren Ahmet Çiftçi, H.T.'nin kendisinin evli olduğunu bildiğini ileri sürerek şunları söyledi: "H.T. ile sosyal paylaşım sitesinde tanıştık. Birbirimize aşık olduk. Birlikte olduk. Kendisi daha sonra hamile olduğunu söyledi. Evli olduğumu biliyordu. Ailesine durumu anlatmak için 'birinden kimlik bul' dedi. Nikah yapıp ailesini inandırmak için bunu söyledi. Ben de İsmail Taş'ın kimliğini buldum. İsmail, ilaç yazdırmam için kimliğini vermişti. Durumu H.'ye anlattım. H. de 'kim olursa olsun fark etmez' dedi. H. dışında beni hiç kimse Ahmet Çiftçi olarak bilmiyordu. Düğün eşyalarımızı aldığımız yerde faturaların üzerinde benim ismim yazıyor. 'Bir ay sonra boşanırız İsmail'in kimliğini verirsin' dedi, çaresiz kalmıştım."

Kimliği kullanılan İsmail Taş ise, "Kimliğimi 7- 8 ay önce vermiştim. Nikah kıyacağını söylemedi. Para da almadım. Bir hafta kadar önce kimliğimi geri aldım" diye konuştu.

 

"MİDEM BU KADAR GENİŞ DEĞİL"

Şu anda 8 aylık hamile olan H.T. ise, Ahmet Çiftçi'nin evli olduğunu bilmediğini, kendisine aşık olduğu için böyle bir yönteme başvurduğunu kendisine söylediğini anlattı. H.T., şöyle dedi: "Evli 5 çocuklu bir adamı eş olarak kabul etmem mümkün değil. Benim mezhebim ve midem bu kadar geniş değil. Evli olduğunu bilseydim, şu anda Ahmet cezaevinde olmazdı."

 

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Ahmet Çiftçi hakkında 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Çiftçi, önümüzdeki günlerde Adana 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ne yargılanacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142