Title of a News Article

Suruç’ta hareketli saatler

 Suruç’ta hareketli saatler
banner206

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi bugün en hareketli günlerinden birini yaşıyor. Belediye hoparlörlerinden yapılan çağrı sonucunda binlerce kişi sokağa dökülerek, IŞİD’in Kobani’ye yönelik yapılan saldırılarını protesto ediyor.

IŞİD, 20 gündür Suriye’nin Halep kentine bağlı Kobani İlçesini ele geçirmek için YPG ile çatışmalarını sürdürüyor. Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Kobani’yi düşürmek isteyen IŞİD, Doğu, Güney ve Batı taraflarından ağır silahlarla Kobani’ye saldırıyor. Saldırılar son 2 gündür şehir merkezine sıçradı. IŞİD’in Doğu cephesinde saldırılarını arttırarak Kobani’ye girmeye çalıştığı ve YPG ile sokak savaşı başladığı belirtiliyor.

 

Yaralılar Suruç’a getiriliyor

Bu arada özellikle son 2 gün içerisinde çok sayıda YPG’li yaralı Suruç İlçesine getirilere tedavi altına alınıyor. Suruç Devlet Hastanesi’nde doktorların yetersiz olmasından dolayı durumu kritik olan hastalar Urfa’ya sevk ediliyor.

 

Suruçlular sokağa döküldü

Terör Örgütü IŞİD’in Doğu cephesinden Kobani kent merkezine girmesi ve YPG’lilerle yoğun bir şekilde çatışması Suruç’ta protestolara sahne oldu. Belediye hoparlörlerinden ve Camiilerden yapılan anonslarla, halk Kobani’deki çatışmaların protesto edilmesi için sokağa çağrıldı. Bunun üzerine akşam saatlerinden bu yana Binlerce Suruçlu sokağa döküldü. Çeşitli sloganlar atarak IŞİD’in saldırılarına tepki gösteren kalabalık, YPG’ye destek veriyor.

 

Güvenlik en üst düzeyde

Öte yandan Kobani’ye yönelik saldırılarından bu yana en hareketli gecesini yaşayan Suruç İlçesinde güvenlik önlemleri de en üst düzeye çıkarıldı. Jandarma ve emniyet güçleri, gerek sınır hattında gerekse de ilçe merkezinde yoğun güvenlik önlemleri alarak, olayların yaşanmaması için büyük çaba gösteriyor.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 00:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195