Title of a News Article

Urfa'ya gelip kızının cenazesini aldı!

Urfa'ya gelip kızının cenazesini aldı!
banner206

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşayan Hüseyin Doğan, yaklaşık bir aydır haber alamadığı Suriye'de YPG-YPJ saflarında IŞİD'e karşı savaştığı öğrenilen kızı Leyla Doğan'ın cenazesini Şanlıurfa'da teslim aldı.

Üniversite öğrencisi Leyla Doğan'ın (22), Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşayan ailesi, yaklaşık bir aydır kızlarından haber alamıyordu. Leyla Doğan'ın, YPG-YPJ saflarında IŞİD'e karşı çatıştığı ve Suriye'nin Kobani (Aynel-Arap) kentinde hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Kobani'de hayatın normale dönmesinin ardından Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye gönderilen cenaze, otopsi işlemleri için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Doğan'ın cenazesi, otopsinin ardından babası Hüseyin Doğan ve ailesine teslim edildi. Uzun süre önce öldüğü belirlenen Doğan'ın cenazesi, memleketi Mardin'in Nusaybin ilçesine gönderildi.

Öte yandan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Leyla Doğan, 8 Temmuz 2014 tarihinde Türkiye'nin değişik üniversitelerinde okuyan 21 öğrenci ile birlikte yaptıkları basın açıklaması ile PKK saflarına katıldığını duyurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142