Title of a News Article

VALİ ERİN MUHTARLARA NE DEDİ?

 Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Şanlıurfa’da görev yapan muhtarları Valilikte kabul etti.

Muhtarları idareden ayrı bir oluşum ve yapılanma olarak görmediklerini belirten Vali Erin, “Muhtarlar, hem demokratik Cumhuriyetin ana unsurlarından biri hem de idareyi tamamlayan ana birimlerden bir tanesidir. Dolaysıyla bizden ayrı bir kurum olarak görmüyoruz. Nasıl Valilik, Kaymakamlık, diğer kurum müdürlükleri var ise muhtarlar da bizim bir parçamız. İdare ile koordineli bir şekilde çalışılırsa memlekete, millete fayda sağlayacak bir konumda olduğunuzu bilin. Cumhurbaşkanımızın önem atfetmesinin sebebi de bu. İlk kademe ve vatandaşla en yakın teması sağlayacak kişilersiniz. O makamları temsil ediyorsunuz” dedi.

Muhtarlara hitaben, “Temsil ettiğiniz insanlar ve mahallelerin sorunlarının çözümü konusunda ısrarlı takibi, vatandaşların güvenlik ve sosyal açıdan yaşadığı sorunları çözmeye yönelik sizin girişimleriniz çok değerli ve kıymetlidir” diyen Vali Erin, idare olarak sorunların çözümü için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

Muhtarları kabulunde, özellikle uyuşturucu sorununa karşı muhtarlarla sıkı işbirliğine ihtiyaç olduğunu kaydeden Vali Erin, şu anda devam eden projeler olgunlaştıkça muhtarlarla paylaşılacağını, madde bağımlılığı konusunda özellikle muhtarların katılım ve katkılarını beklediklerini ifade etti.

Birlikte çalışma ile bir çok sorunun çözüleceğine inandığını sözlerine ekleyen Vali Erin, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle muhtarları tebrik etti.

Valilikte gerçekleşen kabule, Şanlıurfa’daki muhtarları temsilen Eyyübiye Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Kestop, Karaköprü Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Mehmet Çiftçi, Haliliye Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Deniz, GAP Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Demir, Buhara Mahalle Muhtarı Hasan Kaya, Aşağı Çiftlik Muhtarı Sabri Kılıç, Beykapısı Mahalle Muhtarı İsmail Şahap, Tekeli Mahalle Muhtarı Aziz Saka ile Üçkuyu Muhtarı Behmet Bilik katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142