Title of a News Article

Vali Tuna'dan STK'lara müjde...

.

Vali Tuna'dan STK'lara müjde...
banner206
Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen ‘Sivil Toplum Kuruluşları Kapasite Arttırma Programı Dernekler Eğitimi’ başladı. Eğitim programına katılan Vali Güngör Azim Tuna, öncelikle toplumun huzuru, barışı, selameti, kamu düzeni için fayda sağlayacak işlerde sivil toplum kuruluşlarına destek vermeye hazır olduklarını söyledi. 

GAPTEM Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İl Dernekler Müdürü Adil Bayraktar, Valilik Danışmanı-Proje Koordinatörü İbrahim Akgün il Aile ve Sosyal politikalar  il Müdürü Hasan Bilici, AFAD il Müdürü Mahmut Sönmez ve  il Sosyal etüd proje müdürü Abdulkadir Aykut   yaklaşık 300 STK temsilcisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Tuna, proje yapmanın önemli bir şey olduğunu belirterek, “ Bunun için mutlaka usul adap bilmek gerekiyor, yol yordam bilmek gerekiyor, bunun eğitimini almak gerekiyor. Projeyi hayata geçirmek de kolay değil, bunu yapmak ve sonlandırmak ve geriye baktığınızda yaptığınız işi gerçekten topluma olan faydasını görmek, ölçmek bunların hepsi önemli. Günümüzde pek çok iş yapılıyor, belki bu kalabalıkta, bu gürültüde herkes kendini tam ifade edemiyor. Bunu kitle iletişim araçlarıyla, basın yayın organlarıyla ve değişik araçlarla anlatmak da önemlidir. Bunun topluma, gençlere teşvik edilmesi gerekiyor, anlatılması gerekiyor, bu işlerin sürdürülmesi gerekiyor. Bu yüzden kutsal bir iş yapıyoruz, kamuya, topluma yönelik bir iş yapıyoruz, bir ticari kar amacı güden bir şey yapmıyoruz. Bunun iyi farkında olmak lazım” dedi.

Birilerinin kötülüğü yaymak için uğraştığını sözlerine ekleyen Vali Tuna, “Şer işlerle uğraşıyorlar; İşte uyuşturucusundan tutun da başka türlü topluma yönelik tehlikeler, afetler, sıkıntılarla ilgilenen dernekler de var. Bunlar da çok önemli. Bu oluşumların olması, bunların desteklenmesi de önemlidir. Biz devlet temsilcisi olarak o manada öncelikle toplumun huzuru için, barışı için, selameti için, kamu düzeni için yani iyi fayda olan şeylerde her zaman üzerimize düşeni yapmaya ve faydalı işlerin desteklenmesine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum, elimizden gelen desteği veririz. Hangi mesele olursa olsun yani toplumla ilgili her meselede bizim kapımızı çalabilirsiniz, bizden yardım isteyebilirsiniz. Bizim gayretinizi görmemiz ve inançlı bir ekip olduğunuzu görmek isteriz. Bu eğitimler bu nedenle çok önemlidir” diye ifade etti.

 

Akgün: Ortak iradeye ihtiyacımız var

Valilik Danışmanı İbrahim Akgün ise, yaptığı konuşmada, “Her birimiz ayrı yollardan, ayrı kaynaklardan çıkıp Şanlıurfa’ya, bölgemize, memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Kendi amacımız varken ortak amaç geliştirmek ve bu ortak amacımızın bir ortak akıl geliştirmeye doğru yönlendirmek ve o ortak akılın da ortak irade geliştirmektir. Bizim de amacımız bu ortak aklı bulmak, ortak akıl geliştirmek ve ortak iradeye gitmektir. Ülkemize hizmet edecek ortak bir iradeye geliştirmeye ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Daha sonra Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın talimatı üzerine Vali Danışmanı İbrahim Akgün tarafından düzenlenen eğitimlerde Dernekler Daire Başkanlığı uzmanları eğitim vermeye başladı.  Dernekler Mevzuatı, Proje Destek Sistemi (PRODES) ve Yabancı Sivil Toplum Kuruluşları gibi önemli konularda eğitimler verilecek. 

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195