Title of a News Article

Çanakkale Şehitleri'ni anma gecesinde gözyaşları sel oldu

Çanakkale Şehitleri'ni anma gecesinde gözyaşları sel oldu
banner206
 Şanlıurfa’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümünde şehitler düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Dün gece düzenlenen programda canlandırma ve sinevizyon eşliğinde yapılan seslendirmeler, protokol ve salonu dolduran Urfalıları göz yaşlarına boğdu. 

 

17 Mart akşamı Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen anma programında duygu dolu anlar yaşandı. Şanlıurfa Valiliği tarafından organize edilen programda Ayşegül Kaman Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen canlandırmalı anlatımlar salonu dolduran vatandaşlardan büyük beğeni aldı. Sinevizyon gösterileri ve Orman Su İşleri 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan’ın anlatımıyla vatandaşları o günlere götüren gecenin sonunda salonda bulunan herkes vatan için yemin etti.

 

Yaklaşık bir ay önce Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından başlatılan Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri ezberleme yarışmasının sonuçları da yine aynı programda açıklandı. Şiiri ezberleyen 3 bin öğrenciyi temsilen Kübra Altun ve Zeynep Aksoy’a Vali Tuna tarafından çeyrek altın hediye edildi.

 

Daha sonra bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; gecede emeği geçenlere teşekkür etti. Çanakkale’nin mutlaka görülmesi gerektiğini belirterek konuşmasına devam eden Vali Tuna: “Biz elimizden geldiği kadar gençlerimizi götürmeye çalışıyoruz. Bizi biz yapan, bir arada tutunmamızı gerektiren sebepler hepsi Çanakkale’de var ve gidip mutlaka görülmesi lazım. Bu ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hatta sınırlarımızın ötesinden yan yana yatan şehitleri görünce oralara da borcumuz olduğunu anlıyoruz. Halep’ten Şam’dan gelip orada şehit olanları görünce bugün neden Suriyeli misafirlerimize ev sahipliği yapmak zorunda olduğumuzu daha iyi anlıyoruz” dedi.

 

Çok büyük bedeller ödeyerek bugünlere gelindiğini anımsatan Vali Tuna: “Bugün hala bedel ödüyoruz. Şehitlerimizin milletimizin gönlünde ayrı bir yeri var. Ne zaman ki bu duygudan mahrum oluruz o zaman ülke olarak batarız. Bir insanın verebileceği en kıymetli şey canıdır. Canınızdan vazgeçiyorsunuz ama ebedi hayatı ve Allah’ın rızasını kazanıyorsunuz. Bizi bir arada tutan bu inancımızdır, değerlerimizdir. Bunlardan kopamayız, çocuklarımıza mutlaka öğretmeliyiz” dedi.

 

Konuşmasında gençlere de seslenen Vali Tuna: “Şehitlerimiz okullarını bırakıp geldiler. Onların yarım bıraktığını sizler tamamlayacak, Türkiye’yi dünyanın en ileri ülkeleri arasına sokacak şekilde çalışacak, bilimde sanayide teknolojide ileri gitmek için çok çalışacaksınız. Bunun için var gücümüzle çalışmalıyız. Yüz yıl önce önümüzü kesmeye çalışanlar bugün de ihanet şebekeleriyle bize tuzaklar kurmaya çalıştılar. Çok şükür tüm bunları aşarak bugünlere gelebildik” dedi.

 

Konuşmasına şehitleri anarak son veren Vali Tuna: “Başta Cumhuriyetimizi kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal eden bütün gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Özellikle Şanlıurfa’dan da şehit olan 393 şehidimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onlara layık olmak için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

Programın son bölümünde ise; şehit yakınlarına protokol üyeleri tarafından harp madalyası ve şehit künyeleri takdim edildi.

 

Düzenlenen programa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna ile birlikte; Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve eşi Sema Çiftçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, diğer kurumların amirleri, şehit ve gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı.





Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142