Title of a News Article

Çelik yine sert konuştu...

.

Çelik yine sert konuştu...
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı, Eski Bakan Faruk Çelik, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşamaması için birilerinin ülkenin önüne takoz koyduğunu belirtti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı, Eski Bakan Faruk Çelik, 2002 Yılından bu yana görev yapış olan belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, il yönetimleri, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatları ve 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri için aday adayı olan partililerle buluştu. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, SKM Başkanı Abdulkadir Kol da katıldı.

 

“Birileri rahatsızlık duyuyor”

Programda konuşan Çelik, Türkiye’nin başarısından birilerinin dolayı rahatsızlık duyduğunu söyledi.

“Türkiye ne zaman istikrarlı bir yönetim tarafından yönetildiyse bu süreçlerin başarısı ortadadır.” Diyen Çelik, konuşmasında şunları kaydetti;

“Dolayısıyla bu süreçlerin başarısı Türkiye’nin başarısıdır, Türkiye’nin başarısı ise birilerini rahatsız etmektedir. 1950 ile 1960 arasındaki yıllarındaki istikrarlı dönem birilerini rahatsız etmiş ve insan hakları bakımından, temel haklar anlamında, insanların inanç değerleri açısından mağdur edildiği süreçlerde o günün iktidarı birçok açılımlar gerçekleştirmiş hem ekonomik anlamda hem sosyal anlamda birçok açılımları milletin önüne koymuş. Bundan rahatsız olan çevreler dışarıdaki unsurların maşası olarak o günün Başbakanını idam ettirmişlerdir, bakanlarını idam ettirmişlerdir. 1971 Yılında rahmet Süleyman Demirel muhtırayla alındı. Turgut Özal da, Cumhurbaşkanı olduğunda aniden öldü. Türkiye Özal’ın ölümüyle sarsıldı ve birçok proje kaldı. 1993’ten beri 2002’ye kadar kayıp edilen çok acımasız yılları geride bıraktık. 1994 Yılında büyük bir kriz, 2001’de büyük bir ekonomik kriz yaşandı. Devlet, vatandaşına maaş ödemekte zorlanmaya başladı, faizler tavan yaptı.

 

“12 Yıldır önemli hizmetler yaptık”

Bunlar karşısında sandık çare oldu ve AK Parti tek başına iktidara geldi. Tam 12 yıldır bu ülkeye çok önemli hizmetler yaptık. Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e neresine bakarsanız bakın her ilimizde çok mükemmel hizmetler aldığını, eşitsizliğin ortadan kalktığını, insana değerin, saygının, demokrasinin birçok açılımlar gerçekleştiğini ve o kapalı kutudan çıktığımızı herkes gördü. Bu istikrarlı yürüyüşün hedefleri vardı. Bu dönem içerisinde büyük 20 ülke içerisine giren Türkiye, 2023 Yılında 10 büyük ülkeye gireceği hedefini koyduk. 20 Ülke büyük ülke kasım ayında Ankara’da toplanıyor. 8 Yıl sonra ilk 10 devlet arasına girmeyi hedefleyen bir Türkiye ortadayken, o Türkiye’nin tökezletilmesi bize birçok şeyi anlatıyor. Geriye baktığımız Rahmetli Demirel’i, Özal’ı anlatıyor. Bu takozları koyan unsurların nerede devreye girdiğini çok net bir şekilde görüyoruz.”  

 

“Allah’a şükür alnımız ak, başımız dik”

Çelik, “Allah aşkına bu memleketten ne istiyorsunuz? Bu memleketin neyi eksik?” diye sorarak, “Şikayet ettiğiniz şeyi söyleyin. Türkiye’yi dünyaya açtık. Kısa zamanda 3 Bin Dolar Mili gelirden, 10 Bin Dolar Milli gelire geldik. Bu büyüme tehlikeliydi. Çünkü neden? 2013 Yılında Mili geliriniz 18 Bin Dolar, 20 Bin Dolar’a gelirse artık bir başkasına fazla ihtiyaç duymayan bir ülke olacaksınız, ekonomik açıdan tam bağımsız ülke olacaksınız ama bu rahatsız ediyor. Çünkü güçlü Türkiye Balkanlar belini güçlü Türkiye’ye bağlamış,  Ortadoğu halkları belini güçlü Türkiye’ye dayamış, Asya halkları belini güçlü Türkiye’ye bağlamış işte bu Türkiye’nin kalkınmaması için kaoslara ihtiyacı var. Konuşacak çok şey var. Allah’a şükür alnımız ak, başımız dik. Bugüne kadar yanlış bir şey yapmadık, insanlarımızın huzuru için canla başla çalıştık” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195