Title of a News Article

Akçakale Belediyesinden Sıkı Ramazan Denetimi

Akçakale Belediyesinden Sıkı Ramazan Denetimi
banner206

Ramazan ayı nedeniyle Akçakale Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe merkezinde faaliyet gösteren fırın, kasap ve lokantaları denetledi.

Ramazan ayı nedeniyle Akçakale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini arttırdı. İlçe tarım ve hayvancılık müdürlüğüne bağlı ekip ile birlikte İlçedeki bütün kasapları ve et satışı yapan marketler ile ilçede bulanan fırınları denetleyen zabıta ekipleri tarafından gramaj ve hijyen market reyonlarındaki gıda maddelerinin tarih ve tazelik kontrolleri, kasaplarda etlerin sağlık ve mühür kontrolleri yapıldı.

Yapılan denetimler sırasında Suriyeli bir vatandaşın işlettiği kasapta Akçakale Belediyesi Zabıta ekipleri 25 kilo kırmızı, 15 kilo da kokmuş beyaz ete el koyarak imha etti.  Denetimler sırasında bazı iş yerleri mührelenirken bazı işyerlerine de cezai işlem uygulandı.

Denetimler sırasında açıklamalarda bulunan Akçakale Belediyesi zabıta memuru Mehmet Güçlü; Halkımızın sağlığı için bu yönlü denetimlerimiz ramazan ayı boyunca daha sıkı bir şekilde devam edecektir. Kurallara uymayan esnafımız hakkında gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. Gıda maddelerini alırken tarih, tazelik kontrollerini yapmalarını ve et alırken etlerin mühürlü olmalarına dikkat etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “Halkımızın rahat bir Ramazan geçirmesi ve sağlıklı ürünlerle iftar açabilmesi için denetimlerimiz aralıksız sürecek. Eksik görülün konularda zabıta ekiplerimiz esnafları uyardı. Daha önce uyarıldığı halde gereğini yapmayanlara hakkında gereken yasal işlemler başlatılacak. Sağlık için halkımızın yanındayız. Esnafımızın daha dikkatli olmasını bekliyoruz. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 09:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfalı
Urfalı - 6 yıl Önce

Yav bu urfada zabita uyuyormu yenisehirde salı pazarinda bu hafta serbest piyasa yapmişlardı fiatlari iki katina çikarmişlardi arkadaş nerde bu belediye ne iş yapar vatandaşa yazik degilmi bundan 20 yil önce zabitalar pazarlarda faturalari kontrol ediyordu şimdi bunlar yapilmiyor ey nihat çiftçi bu serbest piyasalar ne zaman kontrol edilecek pazarlarda

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142