Title of a News Article

Birecik'te belediye personellerini sevindiren gelişme!

Birecik'te belediye personellerini sevindiren gelişme!
banner206

Birecik Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesine ek protokol imzalandı. Yapılan ek protokol ile 337 işçinin haklarında iyileştirmeler yapıldı.

Yürürlükteki toplu iş sözleşmelerine ilave iyileştirmeleri içeren ek protokolü Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam ve Belediye-İş Şube Başkanı Adem Şıltak karşılıklı olarak imzaladı. Birecik Belediyesi kültür binasında yapılan imza töreni ile işçilerin yüzü güldürüldü.

Yapılan toplu iş sözleşmelerin ek protokolü ile işçilerin ekonomik ve özlük haklarında ciddi anlamda iyileştirmeler yapıldı. İmzalanan ek protokole göre Kadrolu işçi maaşı en düşük 41.500, şirket işçisinin maaşı ise en düşük 31.500 TL’den verilmesi konusunda mutabakata varıldı. Sözleşme kapsamında yemek yardımı, çocuk yardımı, bayram harçlığı, yakacak, eğitim, evlenme ve seyyanen zam gibi durumlarda ödenen ücretlerde iyileştirmeler yapıldı.

Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam Belediye-İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmelerinde işçilerin özlük haklarında iyileştirmelere gidildiğini belirterek hayırlı olması temennilerinde bulunarak şunları kaydetti " Bizim için personelimizin mutlu olması çok önemli. Belediyemiz imkanları çerçevesinde işçi kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz, toplu iş sözleşmemiz ve ek protokolümüz hayırlı olsun"

Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Adem Şıktak ise sözleşme sonrası yaptığı açıklamada Başkan Mirkelam'ın işçi haklarındaki yaptığı iyileştirmelerden dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195