Title of a News Article

Selçuk"Avrupa'da birinciyiz

Selçuk"Avrupa'da birinciyiz
banner206
 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kadınların iş gücüne katılmasına ilişkin, "Türkiye bu konuda da Avrupa ülkeleri dahil birçok ülkeyi geride bırakmış durumda. Teşviklerimizden desteklerimize her uygulamamızda kadınlarımıza sunduğumuz ayrıcalıklarımız sayesinde son 10 yılda, kadınlarımızın iş gücüne ilave katılım oranında Avrupa'da birinci sıraya yükseldik" dediBM Genel Kurulu tarafından 2015'te kabul edilen "Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü" kutlamaları çerçevesinde, kadın ve kız çocuklarının bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında varlık göstermelerinin teşvik edilmesi amacıyla Kocaeli Bilim Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bilimde, fende ülkemize ve insanlığa ışık tutan tüm kız çocuklarının 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü'nü kutladı.

Bilimin ve teknolojinin ülkeler için artık stratejik bir güç haline geldiği bir çağda yaşandığını belirten Selçuk, bunun için de bilim ve teknoloji çağının ihtiyacı olan hızlı değişime ayak uydurmakla kalmayıp, öncülük edebilmek gerektiğini vurguladı.

Bakan Selçuk, "Geleceğe yön vermek istiyorsak, bugünümüzün heyecanı ve geleceğin umudu olan genç nesillerimizi, milli ve manevi değerlerimizle olduğu kadar bilimle, teknolojiyle, sanatla ve edebiyatla da donatarak, çağın ruhunu yakalamalarını sağlamalıyız." diyerek, bu anlamda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gençlerin farkındalığını ve yetkinliğini arttırmak amacıyla kurduğu Bilim Merkezi projesini değerli bulduğunu kaydetti.


Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2019, 07:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195