Title of a News Article

Şimdi sıra Urfa'daki yetkililerde...

Şimdi sıra Urfa'daki yetkililerde...
banner206

Şanlıurfa'da, üniversiteye başlayan Bilgisayar bölümü öğrencileri teknik alt yapının yetersiz olduğu okulda eğitim almaya başladı. Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkan Aydilek'in girişimleri sonucu okulun bilgisayar eksikliği büyük ölçüde giderildi. 

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde devam eden ve yeni üniversiteye başlayan onlarca öğrenci ne yazık ki fakültede bilgisayar sıkıntısı yaşıyor. 600 öğrencinin okuduğu Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün Başkanı olan Doç. Dr. Berkan Aydilek, memleketi Şanlıurfa'da bulamadığı bakanlıktan buldu. Kapı kapı dolaşarak öğrencilerinin eğitimi için destek arayışlarına giren Aydilek, beklenen yardımı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan aldı.

'Ne umdum, ne buldum' meselesi haline gelen bilgisayar eksikliği sorunu için Şanlıurfa'da çalmadık kapı bırakmayan Bölüm Başkanı Aydilek'in imdadına Sanayi Bakanı Mustafa Varank yetişti. Yaptığı girişimler sonucunda Sanayi Bakanlığı'ndan olumlu cevap alan Aydilek, Bölüm Başkanlığını yaptığı okula çok sayıda bilgisayar kazandırdı. 

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI!

Ders niteliğinde gerçekleşen Bakanlığın bu yardımıyla birlikte öğrenciler rahat bir nefes alsa da, okul da henüz tam anlamıyla eksiklik giderilemedi. Şanlıurfa Valiliği başta olmak üzere, belediyeler, kamu kurumları ve STK'lar elini taşın altına koymalı ve geleceğin mühendisleri olacak olan öğrencilere bir bilgisayar fazla görülmemeli.

Öğrencilerine 'müjde' diye seslenerek paylaşımda bulunan Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkan Aydilek şu ifaderine yer verdi;

"Müjde Öğrencilerim! Gecenin bu saatinde Ankara'dan Bilgisayarlar geldi. Sn. Cumhurbaşkanımız ve Sn. Bakanımız Mustafa VARANK ve Ekibine sonsuz teşekkürler. Emeği geçen Basın Mensupları, Urfaya gönül vermiş Dost ve Siyasilerimize teşekkürler"

Berkan Aydilek, Urfastar.com'a yaptığı kısa açıklamasında ise şunları söyledi;

"Sayın Bakanımız Mustafa Varank' ın talimatı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 30 adet bilgisayar gönderildi. İhtiyacımızın büyük bir kısmı Bakanlığımız tarafından karşılandı.

Gelen bilgisayarlar ile öğrencilerimiz ile birlikte hızlı bir şekilde gün içinde laboratuvar kurulumuna başlayarak. Ödev, araştırma, proje vb. eğitim ve öğretim faaliyetleri için öğrenciler için sürekli kullanıma açık bir öğrenci laboratuvarı haline getireceğiz."

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2022, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195