Title of a News Article

Akçakale ilçesi şantiyeye dönüştü.

Bayram alışverişine çıkan vatandaşlar, çalışmalara tepki gösterdi

Akçakale ilçesi şantiyeye dönüştü.
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ramazan bayramına sayılı günler kala Akçakale istasyon caddesinde başlattığı su şebekesi çalışmaları, ilçeyi adeta harabeye çevirdi.

Belediye ekipleri tarafından yürütülen su şebekesi çalışmaları nedeniyle Akçakale İstasyon caddesi boyunca çukurlar açıldı. Bayram arefesinde yoğunluğun yaşandığı cadde ve sokaklarda yürütülen çalışmalar, yayaların tepkisine neden olurken, esnafları da bezdirdi. Çalışmaların düzensiz ve güvensiz bir şekilde devam ettiğinden şikayet eden esnaf duruma tepki göstererek çalışmaların bayramdan sonra yürütülmesi gerektiğini kaydetti. Çarşı esnaflardan Mehmet Maskan, "Esnaf olarak çok mağdur olduk. Bayrama sayılı günler kala su şebekesi kanalları açılmaya başlandı. Ortalık toz duman. Her gün burayı defalarca suluyor ve temizliyoruz.Dükkanlarımızın önünün kirli ve toz topraklı oluşu yüzünden neredeyse bir haftadır müşteri yüzü göremedik. Ayrıca çalışmalar çok ağır gidiyor. Açılan çukurlardan dolayı insanlar çok rahatsız.Bakın çevrede ne uyarıcı levha var,nede güvenlik şeridi var. Böyle sorumsuz belediyecilik olmaz. Belediyecilik insana hizmet vermektir,insana ve çevreye duyarsızlık demek değildir.Ben buradan büyük şehir çalışanlarına sesleniyorum, çalışmalarınızı daha duyarlı bir şekilde yürütmenizi bekleriz" dedi. Yayalar da çalışmaların neden daha önceden yürütülmediğini sorarak, bayram alışverişi için çıktığı sokaklarda toz toprak nedeniyle rahat dolaşamadıklarını kaydetti.

İlçe merkezinin açılan su şebekesi kanalları yüzünden bazı yollarda tek şeritten ulaşım sağlanması nedeniyle bazı sürücüler de yoğunlaşan trafikten şikayetçi oluyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195