Title of a News Article

Bakan Güllüce; kimden dua istedi?

Bakan Güllüce; kimden dua istedi?
banner206
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ceylanpınar İlçesinde Suriyelilerin konakladığı Telhamut Çadırkenti ziyaret etti.  Suriyelilere yönelik bir konuşma yapan Güllüce, Türkiye’nin güçlü kılınması için dua edilmesini istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ceylanpınar İlçesindeki temaslarını sürdürüyor. Bakan Güllüce, 21 Bin Suriyelinin konakladığı Telhamut Çadırkenti ziyaret etti.Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe tarafından 690 dönüm üzerine kurulu Telhamut Çadırkenti ile ilgili Bakan Güllüce’ye brifing verildi. Kaymakam Sarı, bu çadırkentte şuana kadar 248 Milyon TL harcama yapıldığını belirterek, “Burada 71 derslik var, 5 Bin 655 öğrenci 293 Suriyeli öğretmen tarafından ders görüyor. Ayrıca 289 yetim çocuk da kampta bulunuyor” dedi.

Bakan Güllüce de, Suriyelilere yönelik yaptığı konuşmada, Dünyada mazlum Müslümanlara kucak açan kimsesizlerin sesi, Müslümanların hak ve hukukunu Birleşmiş Milletlerde gür bir sesle konuşan Türkiye Cumhuriyeti’nin bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti;

“Allah bu devleti güçlü kılsın, siz Suriyeli misafirlerden teşekkür istemiyorum, sizler Allah katında dua ederken Türkiye’nin güçlü kılması için dua edin. Çünkü sizlerin dışında dünyada daha çok mazlum Müslüman var. Türkiye’de bulunan 1 Buçuk milyon Suriyeliye kucak açtık, kendi vatandaşımızmış gibi bakıyoruz. Kendi ülkenizdeki gibi rahat edin.”

Daha sonra çadırkentlerde konaklayan Suriyelileri yerinde inceleyen Güllüce, çocuklara oyuncak hediye etti. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195