Title of a News Article

Bank Asya’da toplandılar

 Bank Asya’da toplandılar
banner206

BANK Asya yönetiminin TMSF'ye geçmesinin ardından Şanlıurfa’da bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, destek amacıyla bankada hesap açtı. Yapılanları siyasi operasyonun olarak yorumlayan ve TBMM’ye dilekçe vererek maaşının Bank Asya’ya yatırılmasını isteyeceğini ifade eden Tanal, "Bu bankaya yapılan operasyonun mermiden, bombadan savaştan bir farkı yoktur" dedi.

TMSF’nin Bank Asya yönetimine el koymasının ardından yaklaşık 100 kişilik kalabalık, Şanlıurfa şubesine giderek destek amacıyla hesap açtı ve para yatırdı. Bank Asya'nın yönetimine el koymasını protesto eden dövizler taşıyan kalabalığın yanına gelen ve alkışlarla karşılanan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bankada faturalarını ödemek için hesap açtırdı. Hesap açma işleminin ardından gazetecilere açıklama yapan Tanal, şimdiye kadar el konulan bankalara yönelik böyle bir uygulama yapılmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Polislerle banka genel müdürlükleri basıldı. Diğer bankalar mesai dışında basılırdı, ancak Bank Asya mesai saatleri içerisinde basıldı. Bu baskın ekonomik uyarınca yapılan bir baskın değildir. Bu operasyon bir siyasi operasyondur. Şimdi gördüğünüz bu bankada hangi mudi parasını alamadı. Bu banka bugüne kadar hangi borçlarını ödeyemedi. Hangi taahhütlerini yerine getirmedi. Bank Asya Türkiye’de üçüncü büyük bankadır. Bu bir sermaye düşmanlığıdır. Hukuk güvenliği olmadığı bir ülkeye yatırım olmaz. Sermaye ve para kaçar. Ne diyorlar silahların bombaların patladığı yerde hiç kimse yatırım yapmaz. Dün gece bu bankaya yapılan operasyon mermiden, bombadan savaştan bir farkı yoktur. Bu bankaya yapılan operasyonu kınıyorum. TBMM'ye dilekçe verip maaşımın bu bankaya yatırılmasını talep edeceğim."

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142