Title of a News Article

Çiftçi, ilk oturumunu karar almadan kapattı!

Çiftçi, ilk oturumunu karar almadan kapattı!
banner206
HABER: UĞUR BUDAK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk kez oturduğu meclis koltuğunda, gündemi karar almadan kapattı. Bunun nedeni ise Ankara’da yaşanan terör saldırısının ardından hükümetten gelen Ulusal Yas idi.

Her ayın ikinci haftası gerçekleşen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis olağan oturumu, bugün ilk kez Başkan Av. Nihat Çiftçi öncülüğünde gerçekleşti. Cumartesi günü Ankara’da Gar Meydanında yaşanan terör saldırısı nedeniyle 97 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu hükümet tarafından 3 gün Ulusal Yas ilan edilmişti. Ulusal Yas’ın bugün 3. Günü ve bugüne denk gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi meclis olağan oturumu gündem dışı açılıp kapatılarak son buldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’nin ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı olarak meclise başkanlık etmesi, meclisi buruk bir şekilde geçirmesine neden oldu. Mecliste çok sayıda meclis üyesinin gelmemesi de dikkatlerden kaçmadı. Yeterli sayının olduğunu meclis salonunda, Ankara’da yaşanan terör olayı nedeniyle yalnızca açılış konuşmasıyla sona erdi.

Gündem kararlarının hiç birinin ele alınmadığı Ekim Ayı 1. Birleşim toplantısında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, şunları söyledi;

“Ekim ayı oturumunun 1. Birleşimini açıyorum. Burada gerek görüş olarak, gerekse karar alacağımız tüm kararları Şanlıurfa ilimizin tamamına ve yine Büyükşehir belediyemiz başkanlığımıza ve en önemlisi olan halkımıza hayırlı ve uğurlu sonuçlar getirmesini Yüce Allah’tan dileyerek 1.ci birleşimi açıyorum. Değerli arkadaşlar toplantı içi yeterli karar sayısı sağlanmıştır. Ama bugün, Başbakanımız ve hükümetimiz tarafından cumartesi günü Ankara’da meydana gelen terör olayları sebebiyle ulusal yas ilan edilmiştir. Bizde, başkentimizde meydana gelen terör olayını lanetlediğimizi, ölen insanlarımıza Allahtan rahmet dilediğimizi, yaralılara acil şifalar dilediğimizi, yakınlarına baş sağlığı dileklerimizi dilediğimizi buradan belirtmek isterim…

‘Vefat edenlerin yakınlarını aradı’

“Yine bu terör saldırısında, Şanlıurfalı hemşerimiz Suruçlu 4 vatandaşımız var. Onlarında bugün defin işlemleri gerçekleşti. Aileleri ile yapmış olduğumuz görüşmelerde baş sağlığı dilediğimizi, bu evlatlarımızın Şanlıurfa’nın tamamının evlatları olduğunu, bu topraklarda yetiştiğini ve dolayısıyla acılarını paylaştığımızı belirtmek isterim.

‘Yapılan saldırı, demokrasimize yapılmıştır’

Yapılan saldırı ülkemizin birliğine, milletimizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine yapılmıştır. Özellikle zamanlama olarak yapılan saldırının demokrasiye de bir müdahale olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü siyasi partilerimiz, seçim arifesi içerisinde olup, Türkiye’de 1 Kasım seçimleri süreci başlanmış olup halkımız nezlinde halkımız tarafından seçim propagandaları yapılmaktadır. Dolayısıyla hiçbir süratle bu terör olaylarının demokrasiye gölge olarak kalacağını, demokrasiye etki etmeyeceğini, esas olan milletin iradesinin olduğunu ve adaletiyle de bu iradenin sandığa yansımasını suretiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti güzel bir şekilde kalkınmasına, halkın huzuruna refahına güvenine ve kamu düzenine devam edeceğine olan inancıyla, dolayısıyla yasta olduğumuz için Ekim ayı oturumumuzun 1. Birleşimini bu duygu ve düşüncelerle açtım. Yine Perşembe günü, Birecik ilçesinde seçim çalışmalarının ardından Şanlıurfa’ya intikal eden milletvekili adayımız Ahmet Eşref Fakıbaba’da bir trafik kazası geçirdi. Biz, ona da acil şifalar diliyoruz, ailesine ve kendisine geçmiş olsun diyoruz. 1. Birleşimi kapatıyoruz, dolayısıla meclisimiz tarafından bugün hiçbir karar almıyoruz. Çünkü ulusal yastayız, katılım gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ederim.”

Bu konuşmanın ardından oturum sona ererken, gündem maddeleri bir gün sonraya kaldığı bildirildi. 


Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195