Title of a News Article

Engelliler gönüllerince eğlendi

.

Engelliler gönüllerince eğlendi
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engeliler Günü etkinlikleri kapsamında Engelli vatandaşlar ve aileleri onuruna düzenlenen programda engelli vatandaşlar halay eşliğinde gönüllerince keyifli zaman geçirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sıra gecesi ekibinin bir birinden güzel şarkıları eşliğinde yemek yedikten sonra halay çekerek gönüllerince zaman geçirdiler.

Bütün engelli vatandaşlar için yapılan çalışmalarda engelsiz bir yaşam koşullarını oluşturduklarını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Çiftçi: "Kardeşlerimiz için Büyükşehir Belediyesi olarak güzel bir gece düzenledik. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sizin gününüz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu hiç bir zaman sizi yaşama sevincinden yaşama olan aşkınızdan alıkoymasın. Hepiniz aileleriniz için, şehrimiz için, bizler için çok değerliniz. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte, meclis arkadaşlarımızla birlikte şehrimizi yapılandırırken, yapılan her tesiste, kaldırımda, parkta engelsiz bir hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Faruk Çelik'in katılımı ile açılan Engelliler Koordinasyon merkezinin olanaklarıyla benzersiz bir yaşam merkezi olduğunun altını çizen Başkan Çiftçi: "Güzel bir merkez açtık. Bu merkezde çalışanlarımızın çok emeği geçti. Bu merkez dünyada belki de eşi benzeri olmayan bir merkez. Türkiye'de ise bir numaradır. Hiç bir ilde engelli kardeşlerimiz için bu kadar fonksiyonel yapılan bir merkez yok. Eğitim merkeziyle, konferans salonuyla, atölyesiyle, spor salonuyla, terapi havuzuyla, hobi bahçesiyle sizler için bir yaşam kaynağıdır. Burası sizin eviniz. Severek ve isteyerek gelin. Sabah ailenizle uyandığınızda gidebilecek bir yerim yoktur demeyin. İşte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin bu yaşam merkezi sizler için oluştu. Dernek başkanlarımız burada. Onlarla her zaman birlikteyiz. Her konuyu birlikte istişare ediyoruz. Onlarda elinden geldiğince sizler için projeler yürütüyorlar. Şanlıurfa 1 milyon 892 bin insanıyla bir bütündür. Hiç bir kesimi şehrimizde ayrı tutma anlayışına sahip değiliz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı şehrin tüm fakirlerine, fukaralarına, tüm engellilerine, kadınlarına 13 ilçesinde dokunma hedefiyle hareket ediyor. İnşallah her geçen gün şehrimiz ve sizler için daha iyi olacak" diyerek 3 Aralık Dünya engelliler gününü kutladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142