Title of a News Article

Halk TV karıştı! Urfa eski Milletvekilinden flaş iddia!

Halk TV karıştı! Urfa eski Milletvekilinden flaş iddia!
banner206

Sözcü yazarı Uğur Dündar, eski CHP Şanlıurfa Milletvekili ve Deniz Baykal'ın Genel Başkanlığı döneminde CHP'nin Genel Saymanlığını yapmış olan Mahmut Yıldız’ın, Halk TV’nin satışına ilişkin Deniz Baykal ve kızı Aslı Baykal’a yönelik suçlamalarda bulunduğu mektubunu paylaştı.

Bunların birinde Aslı Hanım'a hitaben şunları söylemiş:

“Aslı Hanım, Bu TV işi bitti, parayı cebime koydum diyorsan yanılıyorsun. Benim cebimden çıkan para 1.200.000 Dolar. (Hesabı var.) Bu parayı istiyorum ve alacağım. İyi düşün, hak yeme ve karar ver. Cevap bekliyorum.”
Bir başka mesajda ise şunları yazmış:
“Aslı Hanım, Televizyonun satışı konusunda herkes beni arıyor. Çünkü kuruluş sırasında kamuoyuna ‘Televizyon benimdir' diye beyanat vermiştim. Kuruluşunu da Urfa'daki televizyonumun üzerine yapıp bütün masraflarını ben ödemiştim. Geri kalan harcamaları da partinin kasasından yapmıştım. Benim dışımda televizyonun satılması Genel Başkan'ıma çok ciddi spekülasyon yaratır. Acilen görüşmemiz gerekir.”
Ve bir başka mesaj:
“Aslı Hanım, Ben bu haksızlığı kabul edemem. Zamana yayma ve benimle görüş. Ayrıca yasal yollara başvurmaya mecbur etme. Olayın peşini bırakmam. Benim ve partinin parasını cebine koyamazsın. Sana para lazımsa başka yolları ara. İnsan emanete hıyanet etmemeli.”
Mahmut Yıldız'ın mesajını aldıktan sonra sorumlu ve ilkeli gazetecilik anlayışım gereği iddiaları -bu konuda düne kadar görüşüne başvurulmadan haber yapılan- Aslı Baykal'a ilettim. İddialara cevap vermek ve belge göndermek yerine şunları yazdı: “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Yalan, iftira ve şantaj devleti değildir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195