Title of a News Article

Her şey can güvenliği için!

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, vatandaşlara emniyet kemerinin önemini anlatmak için ‘Eğitim Çadırı’ kurdu. Şanlıurfa Belediyesi yanında kurulan eğitim çadırı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. 

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, “Trafikte Yaşayalım Yaşatalım" Projesi kapsamında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu kez Şanlıurfa Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, vatandaşları özellikle emniyet kemerinin önemi ile ilgili bilinçlendirmek için Şanlıurfa Belediyesi yanında eğitim çadırı kurdu. “Ailemiz ve sevdiklerimiz için 3 dakika mola’ adlı program çerçevesinde, vatandaşlara 3 dakikalık emniyet kemerinin önemi anlatılıyor. Emniyet kemeri kullanılmış ve kullanılmamış anda meydana gelen kaza görüntülerinin yer aldığı bu 3 dakikalık sunumu dikkatlice izleyen vatandaşlar, bundan sonra emniyet kemeri takacaklarının sözünü veriyorlar. Çeşitli bilgilendirici broşürlerin de dağıtıldığı vatandaşlara, çekiliş hakkı da veriliyor. Bir ay içerisinde gerçekleşmesi beklenen çekilişi kazananlara 10 adet tablet bilgisayar ve 10 kol saati verileceği öğrenildi.

Şanlıurfa Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Rasim Uzun, konuyla ilgili Urfastar’a yaptığı açıklamada, polisin görev yaptığı halka can güvenliği, mal güvenliği, ırz güvenliği sağlayan bir kurum olduğunu belirterek, “Türkiye’mizde özellikle 10 Bine yakın insanımızı kaybettiğimiz bir alan trafik alanıdır. Bununla ilgili sadece Emniyet görevlilerinin denetim yaparak bunu engellemeye çalışması değil, bunun en önemli bir ayağının da bilinçlendirme çalışması olduğunu kabul ederek bu çalışmaları başlattık” dedi.

 

“Emniyet kemeri yüzde 50 hayat kurtarıyor”

Toplum Destekli Polis Şube Müdür Yardımcısı Enver Başar ise, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü olarak “Trafikte Yaşayalım Yaşatalım" Projesini bir yılı aşkın süredir Şanlıurfa merkezde başarıyla uyguladıklarını vurgulayarak, ““Kask tamam haydi Urfa sıra kemerde” diye bir kampanya yürütülüyor. Bununla ilgili şehrin birçok noktasında sokaktayız. Emniyet kemeri kullanımı noktasında şehirde bir hareket başladı. Bu dönüşümün kalıcı olmasını istiyoruz. Çünkü emniyet kemeri alışkanlığı ölümlü bir trafik kazasında yüzde 50 hayat kurtarıyor. Dolayısıyla şehir için şehir dışı demeden, kısa mesafe uzun mesafe demeden, ön koltuk arka koltuk demeden kontağı çevirdiğimiz andan itibaren emniyet kemerini kullanmayı alışkanlığa dönüştürmenin neden önemli olduğunu anlatıyoruz” diye ifade etti.

“Ailemiz ve sevdiklerimiz için 3 dakika mola’ adlı programı düzenlediklerini dile getiren Başar, “Bu programda emniyet kemeri kullanılmadığında; arabadan sürücü ne şekilde fırlıyor, arka koltukta oturan biri kısa mesafede ön koltuğa ne şekilde çapıyor ve ne şekilde zarar görüyor, yine aşırı hızdan kaynaklanan bir kazada ön koltukta oturan bir anne ve çocuğu ne şekilde zarar görüyor bununla ilgili videolarımızı gösteriyoruz. Bu programa katılan vatandaşlarımıza programdan sonra emniyet kemeri kullanımı noktasında kendisine ve ailesine, sevdiklerine söz verenlere çekiliş kuponu dolduruyoruz. Şubat ayının son haftasında yapacağımız çekilişle 30 adet hediye vereceğiz. 10 adet tablet pc, 10 adet kol saati ve 10 adette trafik eğitim materyalleri vereceğiz. Amacımız emniyet kemerinin sosyalleşmesi ve kalıcı olmasıdır” şeklinde konuştu.

Bu arada eğitim çadırının bir hafta açık kalacağı öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195