Title of a News Article

İyileşen 3 kişi böyle taburcu oldu

İyileşen 3 kişi böyle taburcu oldu
banner206
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında corona virüs nedeniyle tedavi gören 3 kişi sağlığına kavuştu. Tedavileri tamamlanan Feride Tay (60), Sabri Yıldızer (61) ve Ercan Çiftçibaşı, sağlık çalışanlarının alkışları arasında taburcu oldu. Hastane önünde düzenlenen törende taburcu olan hastalara çiçek takdim edildi. Van’da şimdiye kadar son 3 kişiyle birlikte corona virüs tedavisi gören 11 kişinin taburcu olduğu bildirildi.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

Gazetecilere açıklama yapan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, corona virüsle mücadele etmeye devam ettiklerini belirtti. Şu ana kadar 11 kişinin sağlığına kavuştuğunu hatırlatan Başhekim Çelik, “Corona virüsü pozitif olan ve genel durumları kötü olan 3 hastamızın başarılı bir şekilde tedavilerini tamamladık. Tüm sağlık çalışanlarımız ve destek personelimizle beraber virüsle mücadele ederek başarıya imza attık ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemi hastanesi ilan edildi. O günden bu yana bütün vakaların hastanemizde takipleri ve tedavileri yapılıyor. İlk vaka Van’da 15 Mart’ta gözlemdi. Türkiye’de ise 11 Mart’ta gözlemlenmişti. Bir ay içerisinde 11 hastamız şifa buldu. Bugün de 3 vakamızı şifa ile taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mücadelemiz devam ediyor” dedi.

Şifayla taburcu olan hastalar ise 'evde kal' çağrılarına herkesin uyması gerektiğini belirterek, süreçte kendilerine yardımcı olan sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Milliyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142