Title of a News Article

Kadınlar Karaköprü’de buluştu

.

Kadınlar Karaköprü’de buluştu
banner206

Karaköprü Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınları mesire alanında bir araya getirdi. Programda konuşan Başkan Baydilli,  “İnsan yetiştirerek insanlığa en büyük faydayı sağlayan kadınlarımızın değerini bilmemiz gerekir" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında Karaköprü Belediyesi tarafından mesire alanında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen programa, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra, Başkan Baydilli'nin eşi Güler Baydilli, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü Çelik, Ak Parti Karaköprü İlçe Kadın Kolları Başkanı Eda Çakmaklı ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Ak Parti Karaköprü İlçe Kadın Kolları Başkanı Eda Çakmaklı, kadınların toplumun nefesi konumunda olduğunu ve hayatın her alanında yer aldığını ifade ederken, programı düzenleyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür etti.

Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü Çelik ise kadınlar gününün tek güne sığmadığını belirterek, her zaman kadınların yanında olan, destek olan Başkan Baydilli'ye teşekkür etti ve kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin eşi Güler Baydilli, Karaköprü Belediyesi'nin düzenlediği programa katılım gösteren kadınlara programa iştirak ettikleri için teşekkür ederken, "Kadınlarımızın bu güzel gününü kutluyorum, programda emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sözlerine geleceğin ellerinde şekillendiği kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, kadınların sadece 8 Mart'ta değil hayatın her anında hatırlanması ve kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Baydilli, "İslam'da kadının yeri gerçekten çok önemlidir. Cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir dönemden şu anda hayatın her alanında yer alan, mühendis, öğretmen, savcı olan pırıl pırıl kadınlarımız var. İnsanların en hayırlısı olan başkasına faydası olandır. İnsan yetiştirerek insanlığa en büyük faydayı sağlayan kadınlarımızın değerini bilmemiz gerekir" dedi.

Karaköprü Belediyesi'nin yaptığı etkinlikler ve kültür merkezinde kadınlara yönelik açtığı kurslarla kadınların yanında olduğunu dile getiren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadınların tek başına ayakta durabilmesi için kadınlara balık vermiyor balık tutmayı öğretiyoruz. Ev hanımlarımızın boş zamanlarını değerlendirmesi için yeşil alanlar yapıyoruz, kültür merkezimizde kurslar açıyoruz, genç kızlarımızın okuma alışkanlığı kazanması için kütüphanemiz hizmet veriyor. Ben buradan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, bu programda bizi yalnız bırakmayan kadınlarımıza teşekkür ederiz."

Konuşmaların ardından Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde Kuran'ı Kerim öğreticisi olan Ayfer Agat, 'İslam dininde kadının yeri ve önemi' ile ilgili sohbet gerçekleştirdi. Program ikramlar ve canlı müziğin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195