Title of a News Article

Ramazan Sokağı etkinlikleri Sabır Makamında devam etti

Ramazan Sokağı etkinlikleri Sabır Makamında devam etti
banner206
Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Sokağı etkinlikleri dün akşamda devam etti. Balıklıgöl’de kurulan Ramazan Sokağı’ndaki etkinlikler kapsamında önceki akşam düzenlenen Bilali Habeş-i tiyatro oyunu, dün akşamda sergilendi. Oyun bu kez Eyüp Peygamber Sabır Makamı’nda tertiplendi.

Mübarek Ramazan Ayı içerisinde 30 gün boyunca 30 farklı etkinliklerle Ramazan Sokağı’nda ve Eyüp Peygamber Sabır Makamı’nda kurulan iftar çadırıyla vatandaşlara hizmet veren Eyyübiye Belediyesi, dün akşam da vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Tiyatro Balans Grubu tarafından oynanan Bilali Habeş-i oyunu, makama gelen yüzlerce kişiye unutulmaz ve duygusal bir gece yaşattı. İki hafta gibi bir sürenin geri kaldığı Mübarek Ramazan ayında, Eyyübiye Belediyesi tarafından Ramazan Sokağı’nda her akşam farklı etkinliklerin yapıldığı sahne, bu kez Eyüp Peygamber Makamı’na kuruldu.

Bine aşkın vatandaşın katıldığı geceye, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ev sahipliği yaptı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan’da düzenlenen Ramazan etkinliğine katıldı. Vekil Özcan’ın yanı sıra Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları Necmeddin Sağlam, Aziz Aslan, bazı meclis üyeleri ve birim amirleri hazırda bulundu.

Bilali Habeş-i’nin hayatının anlatıldığı tiyatro oyunu öncesi Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan birer konuşma yaptılar.

İlk olarak ev sahibi Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bir konuşma yaparak, Bilali Habeş-i’nin Hz. Muhammed döneminde yaşadığı birkaç olayı dile getirerek, “Peygamber Efendimiz vefat ettikten sonra, artık ben burada duramam deyip Şama yerleşiyor Bilali Habeş-i ve 3 yıl kadar orada kalıyor. Peygamber Efendimizin torunları Hasan ve Hüseyin ısrarına dayanamayıp tekrar dönüyor. Bilali Habeş-i ise yine o güzel sesiyle ezan okuyor. Ezan okunduğunda herkes çığlıklar atarak ezanın okunduğu yere gidiyor. Çünkü bu sesi üç yıldır duymuyorlardı. Acaba Peygamber Efendimiz mi geldi bir hisse kapılıyorlar. Tabi kendisi de ezanı tamamlayamadan hıçkırıklara boğuluyor böyle bir sahabe, böyle bir Peygamber aşığı” olduğunu söyledi.

 

Ekinci: “sizler için ne kadar çalışsak azdır”

Duygu yüklü bir konuşma ile ile başlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, konuşmasına daha sonra şöyle devam etti;

“Cenabı Hak, İslam’ı yaşayan kullarından eder inşallah bizleri. Cenabı hak, yüklendiğimiz görevi layıkıyla yerine getirenlerden eder inşallah. Ve bizlerde bu yola çıkarken, hep ifade ettik, hep ifade edeceğiz. Bundan sonra bizlerin tek derdi, sizlere hizmetkarlık yapmak. Bizlerin tek derdi sizlerin taleplerini yerine getirmek. Bizlerin asıl derdi sizin sıkıntılarına çözüm bulmak. İçinizden çıkmışız, sıkıntılarınızı biliyoruz. Sizlerin de Sabır Makamı’nda, göstereceğiniz sabırla kısa bir süre içerisinde size ne dediysek, ne söz verdiysek onların hepsini bir bir yerine getireceğiz. Bunlarla ilgili de ekiplerimizi kurmuş bulunmaktayız, arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Emin olun zamanımızı, uyku hariç tümünü 3-4 saat uykuyla sizler için harcıyoruz. Çünkü biz böyle güzel insanlara ne kadar zaman ayırsakta, ne kadar çalışsakta azdır. Çünkü biz biliyoruz ki, insanların en hayırlısı, insanlara faydası dokunandır. Madem hayırlı bir insan olmak istiyoruz, madem hayırlı bir yönetici olmak istiyoruz, madem hayırlı bir idareci olmak istiyoruz, o zaman sizlere hizmet etmemiz gerekiyor. Sizlerin duası ile bu yola devam edeceğiz. Sizlerin desteği bizim için çok önemli, sizlerin eksikler karşısında göstereceğiniz sabır, yapılan iyilikler karşısında da yine vereceğiniz destek bizim için çok önemli” diyerek, Pazar günü Şanlıurfa’ya gelecek olan Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine gelinmesi konusunda Şanlıurfalıların hassasiyet göstermelerini dile getirdi.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü yine aralarında olacaklarını belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “saat 17:30’da yapılacak olan miting sonrası Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15-20 bin kişi ile iftar yapacağını, bu konuyla ilgili herkesi Pazar günü mitinge ve iftar sofrasına beklediklerini söyledi.

Ramazan etkinliğine katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan ise kısa bir konuşma yaparak, Komşu ülke Suriye başta olmak üzere Müslüman ülkelerinde akan kanın durması için herkesin dua etmesini ve bu Ramazan ayında yapılan dualarla akan kanın durması temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından başlayan tiyatro oyunu yaklaşık 2 saat sürdü. Seyircilerden büyük beğeni toplayan Tiyatro Balans Grubu’yla hatıra fotoğrafı çekilmesiyle düzenlenen gece son buldu.

Buradaki etkinliğin ardından, Makam içerisinde Kızılay tarafından kurulan çadırda kan bağışında bulunuldu.

 

Başkan Ekinci Kan bağışında bulunamadı!

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan ve Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Aslan kan bağışında bulunarak örnek bir davranış sergilediler.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nde kan verme talebi sonuçsuz kaldı. Geçtiğimiz ay içerisinde kan bağışında bulunan Başkan Ekinci’nin şuan kan vermesi uygun olmadığı ve belli bir süre sonra vermesi gerektiği doktorlar tarafından kendisine iletildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2014, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195