Title of a News Article

'Şanlı'mızı kutladık!

'Şanlı'mızı kutladık!
banner206
 TBMM tarafından Urfa'ya ''Şanlı'' unvanı verilişinin 31. yıl dönümü kentte törenle kutlandı.

Şehitlik Anıtı'nda yapılan törene, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Vali İzzettin Küçük, Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü ile diğer yetkililer katıldı.

Şehitlik Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Urfa'ya ''Şanlı'' unvanının verilmesi hakkındaki kanun ve gerekçesi ile kutlama telgrafları okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nda Urfa halkının onurlu direnişinin, sürdürülen bağımsızlık ve özgürlük savaşında da Türk ulusunun moral kaynağı olduğunu söyledi.

Bu onurlu direniş aynı zamanda çok zor şartlar altında gösterilen bağımsızlık ve özgürlük savaşında Türk ulusunun moral kaynağı olduğunu vurgulayan Başkan Güvenç, şunları söyledi:

"Bu kadim kent tarihinde hep büyük işlere imza attığı gibi asrımızın başında da ülkemize örnek alacak bir Kurtuluş Savaşı vererek bu unvanı hak etmiştir. Bu güzel günde Kurtuluş Savaşı'nın güzel kahramanları  Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Urfa'nın kurtuluşunu başlatan On İkileri rahmetle şükranla anıyorum. Hiç şüphe yok ki yeryüzünde devletlerin ve milletlerin mücadelesi devam etmektedir. Bu mücadelede milletimiz her daim eşsiz bir mücadele sergilemiştir. Etrafımızı saran ateş çemberine rağmen Urfa olarak dimdik ayaktayız. Gençlere nasıl kurtuluş savaşını kazandığımızı nasıl çektiğimizi sürekli hatırlatmamız lazım. "

Tören, günün anlam ve önemiyle ilgili okunan şiirlerin ardından sona erdi.

Kurtuluş Savaşı'nda işgale karşı gösterdikleri kahramanlıkları dolayısıyla Urfa'ya TBMM tarafından 12 Haziran 1984 tarihinde ''Şanlı'' unvanı verilmesi teklifi kabul edilmiş, 22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ''3020 sayılı Kanun''la Urfa ilinin adı ''Şanlıurfa'' olarak değiştirilmişti.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195