Title of a News Article

Suruç’ta veteriner hekime silahlı saldırı

Suruç’ta veteriner hekime silahlı saldırı
banner206

Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası, yaptığı açıklamada, Suruç İlçesinde bir veteriner ile çalışanının silahlı saldırıya uğradığını bildirdi. Kimsenin yaralanmadığı belirtilen olayı kınayan Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası, “Bu saldırının cezasız kalmayacağını, caydırıcılığı yüksek bir ceza ile cezalandırılmasını umut ediyor ve yetkililerden bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suruç İlçesinde klinisyen olarak mesleğini icra eden veteriner Hekim Mehmet Bulut ve çalışanının Suruç İlçesi Ürkütlü Mahallesinde iki gün önce tedavi ettiği hayvanın kontrolünü yapmak ve ücretini almak için gittiği işletmede hayvan sahibinin silahlı saldırısına uğradığı belirtilerek, “Meslektaşımız Veteriner Hekim Mehmet Bulut kendini bu saldırıdan aracın altına girerek yara almadan kurtulmuştur. Sonrada telefon ile arayarak meslektaşımıza tehdit  ve hakaretler etmiştir. Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz” denildi.

Söz konusu işletme sahibinin kolluk kuvvetlerinde gözaltına alındıktan bir saat sonra serbest bırakılmasının olayın vahametini arttırdığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz! Veteriner hekimlere ve yardımcı sağlık personeline karşı yapılan bu ve benzeri saldırılar gerekli yasal düzenlemeler ve tedbirler alınmadığı müddetçe deva edecektir.

Hayvan ve insan sağlığı yürüten, kar-kış, yağmur-çamur, sıcak-soğuk demeden bütün olumsuz şartlara rağmen görevini yerine getirmeye çalışan hayvan sağlığı çalışanları, her türlü bulaşıcı hastalıklarla iç içe görev yapma gayretinde iken, diğer yandan da bu türlü ahlaksız saldırılara ve hakaretlere maruz kalarak ölümle burun buruna gelmektedir.

Meslektaşımıza menfur saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında hukuki süreç başlatılmış olup; Meslektaşımıza yapılan bu fiziki ve silahlı saldırının cezasız kalmayacağını, caydırıcılığı yüksek bir ceza ile cezalandırılmasını umut ediyor ve yetkililerden bekliyoruz.” (URFASTAR)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nurettin Karam
Nurettin Karam - 4 yıl Önce

Sadece görevi hayvan hayvan hastalıkları zoonoz hastalıklar,gıda teroru ile mücadale eden meslektaşımıza yapılan menfur saldırıyı kınıyorum,Bu erkek bozunuzunum keşke kendi ve çocuklarını dağa çıkaran pkk ya karsi yapabilseydi,

Vet hek Salih yavuzer
Vet hek Salih yavuzer - 4 yıl Önce

Veteriner hekime yapılmışsa kimse önem vermez . İnsan hekimine yapılırsa kıyamet kopar Sanki bizde sağlıkçı değiliz bu ayrım neden bizlerde hekim değilmiyiz

SIRADAKİ HABER

banner195