Title of a News Article

TOKİ’den Urfalılara müjde

.

TOKİ’den Urfalılara müjde
banner206

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Şanlıurfa’da inşa edilen toplam Bin 364 adet konut kura yöntemiyle satışa sunulacak. Başvurular  27 Mart’tan itibaren Ziraat Bankası Şubelerinde başlayacak.

Karaköprü İlçesine bağlı Maşuk bölgesinde yapılan ve kura ile satılacak 700 adet 3+1 konut ve 664 adet 4+1 konut için başvurular, 27 Mart’ta başlayıp 14 Nisan’da sona erecek. Başvuruların Ziraat Bankası’nın tüm şubelerinden yapılabileceği öğrenildi.

TOKİ tarafından yapılan bilgilendirmede;  “Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” (Emekli Sandığından Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar) başvuruları, 2) En az %40 Engelli Vatandaşların başvuruları,  Diğer Konut Alıcı Adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul edilecek.

Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek.

“%40 Engelli Vatandaşlara” her bir kategoride belirtilen konut sayısının %5’i kadar, 3+1 konutlar için 35 konut, 4+1 konutlar için 33 konut kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.

Diğer Konut Alıcı Adayları İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecek.

 

Kura 4 Mayıs’ta

Proje kapsamında satışa sunulmakta olan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların, noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” 04 Mayıs 2017 tarihinde çekilecek. Kura çekim işlemleri 3. maddede belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacak.

Kura çekildiği takdirde 1. kategoride çekilen kura sadece konut belirlemeye yönelik olacak.

En düşük ve en yüksek fiyatlar ile alternatifli ödeme koşulları TOKİ’nin resmi internet sitesi tarafından yayınlandı.

 

Kimler bu konutlardan faydalanabilir

Konut satın almak için başvuruda bulunanların T.C. vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları şartları aranacak. (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç). Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek.

Kuranın çekileceği yer, ilgili T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Şanlıurfa İpekyolu Şubesinde ve İdarenin web sayfasında (www.toki.gov.tr) duyurulacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 10:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
KAHRAMAN KÜRT
KAHRAMAN KÜRT - 7 yıl Önce

Boşuna demiyoruz Toki fakire yapar zengine satar. Toki'nin kuruluş amacı neydi, dar gelirli vatandaşı konut sahibi yapmak. Misyonu ile ters orantılı bir kuruluş!!!!!!!!!!!!

ibrahim sarıdal
ibrahim sarıdal - 7 yıl Önce

Hep torpil listeler önce hazır hey toki yöneticileri

Süleyman Kürtgözü
Süleyman Kürtgözü - 7 yıl Önce

Merhaba başvuru da peşinat varmı
Başvuru şartları nelerdir

YUSUF
YUSUF - 7 yıl Önce

çok pahalı geliri kısıtlı olan alamaz. Zenginler yine zengin oldunuz yine iyisiniz.

SIRADAKİ HABER

banner195