Title of a News Article

Urfa hüsrana uğradı...

Urfa hüsrana uğradı...
banner206

Ak Parti'nin Kalesi Urfa'ya Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığından darbe...

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ihalesi yapıldı. Yıllardır hızlı tren özlemi kuran Urfalılar, bu projede beklenenini bulamadı. Seçim öncesi verilen hızlı tren vaadi suya düştü. Urfa halkının hızlı tren özlemi bir başka bahara kalıyor. 

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hattının ihale hazırlık çalışmaları tamamlandı ve belirlenen tarihte ihale yapıldı.

Gaziantep sanayisinin liman kenti olan Mersin’e ve önemli şehirlerimizden olan Adana ve Osmaniye’ye ulaşımını kolaylaştıracak olan projenin ihalesini Kalyon İnşaat aldı. Kalyon İnşaat firmasının teklifi 6.953.303.734,31 TL oldu.

BAKAN DUYURMUŞTU

Geçtiğimiz aylarda Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi ile ilgili açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hattının şu anda ihale hazırlık çalışmaları var. Yani 2023 yılında İstanbul'dan trene binen bir kişi Gaziantep'e kadar gelebilecek. Öte yandan demir yolunun hem yükte hem de yolcu da kapasitelerini artırmak istiyoruz. Yükte ilk aşamada yüzde 10'a daha sonra yüzde 20'lere çıkarmayı hedefliyoruz” demişti.

ADANA-GAZİANTEP ARASI 1,5 SAATE DÜŞECEK

Yetkili isimlerden daha önceden proje ile ilgili yapılan açıklamada proje sona erdikten sonra Adana- Gaziantep seyahat süresinin 1,5 saate düşeceği bilgisi verilmişti.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2020, 15:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfali
Urfali - 4 yıl Önce

Her zamanki gibi yine urfalilar kandirildi hizmet yok sadece seçim zamanı yalanlar ve boş vaatler var uyan urfalim uyan artik

İbo
İbo - 4 yıl Önce

Bişey olmaz. Vekillerimiz bu konuda gerekeni yapar. Güvenimiz tam.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142