Title of a News Article

Urfa hızlı treni istiyor...

Urfa hızlı treni istiyor...
banner206

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılında Şanlıurfa’ya hızlı tren müjdesi vermişti. Ancak Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ihalesi yapılırken, Şanlırfa’ya verilen söz tutulmadı. Bunun üzerine harekete geçen AK Partili Şanlıurfa Milletvekillerinin, pazartesi günü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ile görüşecekleri öğrenildi.

Gaziantep sanayisinin liman kenti olan Mersin’e, Adana ve Osmaniye’ye ulaşımını kolaylaştıracak olan projenin ihalesini Kalyon İnşaat aldı. Kalyon İnşaat firmasının teklifi 6.953.303.734,31 TL oldu. Ancak daha önce Şanlıurfa’ya da yapılması planlanan hızlı tren projesinden şehrimizin faydalanmayacağı ortaya çıktı.

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

2017 yılında Şanlıurfa’yı ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Ahmet Arslan’ın ‘Şanlıurfa’ya hızlı tren gelecek’ müjdesine rağmen bunun gerçekleşmemesi Şanlıurfalıları hayal kırıklığına uğrattı.

ESKİ BAKAN ARSLAN NELER SÖYLEMİŞTİ?

Şanlıurfa ziyaretinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buluşan Eski Bakan Arslan, Konya- Gaziantep arasındaki hızlı tren çalışmalarına Şanlıurfa’nın da dahil edildiğini açıklayarak, şu ifadeleri kullanmıştı;

 “Suriye ve Irak’taki karışıklık nedeniyle sınır hattındaki demiryolu çalışmalarımız yavaşladı. Şanlıurfa sadece karayoluyla yetinmiyor, yetinmeyecektir, haklı olarak. Bir de demiryolu. Daha önce bizim ülkemiz demiryollarını Mürşitpınar, Şanlıurfa üzerinden Suriye’ye, daha ileriye götürüp Irak'a bağlantı yapmak üzere o ülkelerle görüşmelerimizi sürdürüyorduk, gerekli çalışmaları da başlatmıştık, ancak gerek Suriye'deki, gerek Irak’taki karışıklıktan dolayı şu anda bir yavaşlama, bekleme var. Şanlıurfa'nın hızlı trenle tanışması da dahil olmak üzere uluslararası koridorlara entegre olması çalışmaları devam ediyor.”

URFA MİLLETVEKİLLERİ BAKAN İLE GÖRÜŞECEK

Şanlıurfa’nın hızlı tren ihalesine dahil edilmemesinin ardından AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri de harekete geçti. Hızlı Tren ihalesine Şanlıurfa’nın dahil edilmemesi üzerine büyük tepki oluşurken, AK Partili Şanlıurfa Milletvekillerinin bu konuyla ilgili

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşme yapması bekleniyor. Milletvekillerinin, pazartesi günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına giderek, Bakan Karaismailoğlu’ndan Hızlı Tren Projesine Şanlıurfa’nın da dahil edilmesini talep edecek. (URFASTAR)

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2020, 13:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 4 yıl Önce

Sayin vekillere yemek var ziyafet var deyin kosa kosa giderler.Yazik urfama yazik bu kadar milletvekili var ama is yapan biri yok

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142