Title of a News Article

Yüksekdağ, SEGBİS aracılığıyla ifade verecek

.

Yüksekdağ, SEGBİS aracılığıyla ifade verecek
banner206
 Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan soruşturma açılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ifadesini tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) verecek.

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Kocaeli F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, ifadesini tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) vermesi kararlaştırılarak duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Mahkemeye katılan Yüksekdağ’ın avukatı Sevda Çelik Özbingöl, müvekkiline yönelik yurt dışı yasağının kaldırılmasını da istedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaptığı bir konuşmada, “Sırtımızı YPG’ye, YPJ’ye ve PYD’ye yaslıyoruz” şeklindeki sözleri üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame kabul edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2016, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142