Title of a News Article

Urfa'ya gelenler! Bunları yemeden gitmeyin...

Urfa'ya gelenler! Bunları yemeden gitmeyin...
banner206
Şanlıurfa birçok lezzetin birbiriyle harmanlandığı mutfaklardan birisidir. Tarihi yerleri ve doğal güzellikleri kadar mutfağıyla da ön plana çıkan Şanlıurfa'da ne yenir diye merak ediyorsanız, önerdiğimiz bu lezzetleri tatmadan şehirden ayrılmamanızı öneririz!

Aslında haşhaş olmadan hazırlanan bu yemek, kıymayla buluşan leziz mi leziz sebze ve baharatlarla lezzetini uzun bir süre damağınızda bırakacak. Siz de Urfa'ya gelmişken bu lezzeti tatmadan dönmeyin deriz!

Şabut balığı sadece Fırat ve Dicle nehirlerinde yaşayan bir balık türüdür. Her yerde bulamayacağınız bu balığın ister buğulamasını isterseniz de ızgarasını tadabilirsiniz.

Zırhtan geçirilip baharatlarla harmanlanan bu lezzet şüphesiz Urfa denince akla ilk gelen yemeklerden.

Yaz sıcağında içine buz attıran bu salata oldukça lezzetli sulu ve bir o kadar da serinletici olabiliyor. Her mevsim servis edilebilecek olan bu salata birçok sofranın tamamlayıcısı olmaktadır.

Sadece mart ve nisan ayında yetişen keme mantarının etle buluşmasıyla hazırlanan bu kebap türü her zaman yiyebileceğiniz bir lezzet değil, bizden söylemesi!

Leben Arapçada yoğurt anlamına gelen bir kelimedir. Adından da anlaşılacağı üzere yoğurt ile yapılan bu çorba içerisinde bulunan minik köfte toplarıyla birlikte lezzetini daha da yukarıya taşıyor.

Küçük küçük kesilen ciğerlerin şişe dizilip pişirilmesiyle hazırlanan ciğer kebabı, böyle bir lezzetin nasıl var olduğuna inanamayacağınız bir kebap türü.

Siz de kebabı bol ilimizde hangi kebabı yiyeceğinizi şaşırdıysanız ciğer kebabına bir şans verebilirsiniz.

Et suyuyla harmanlanan ekmek üzerine tiftiklenmiş kuzu etleri, üzerine biraz da yoğurt... İçerisinde zerdeçalın olduğunu tahmin edemeyeceğiniz bu lezzet bağışıklığınızı da güçlendirmenizi sağlayacak bir yemek!

Ülkemizin birçok yerinde tadabileceğimiz bu lezzeti bir de Urfa usulü yemelisiniz. Yiyin ve tarafınızı seçin! Bakalım sizin damak zevkinize hangi lahmacun türü daha güzel geliyor.

Şilke ya da şillik olarak da bilinen bu tatlının yapımı yemesi kadar kolay. Krep hamuruyla yapılan bu tatlının üzerine biraz ceviz ya da Antep fıstığı eklenmesi, tadına doyum olmayan bir lezzetin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Tüm yediğiniz çiğ köfteleri unutun çünkü çiğ köftenin hası herkesin bildiği gibi Urfa'da yenir. Taze baharatlarla ustalıkla hazırlanan bu yemeği Urfa'ya geldiyseniz, mutlaka tatmanız gereken yemekler arasına eklemelisiniz!

Fıstığa doyacağınız bir tatlı olan Billuriye, antep fıstığına bulanan kadayıfıyla yiyenlerin aklını başından alacak bir lezzet.

Birçok sakatat çeşidinin kullanıldığı Urfa sofralarında kelle paçanın yeri apayrı bir konumda. Türkiye'ye adı yayılmış bir yemek olan kelle paçayı, Urfa'ya geldiyseniz bir şans vermeden şehirden ayrılmamınız öneririz.

Urfa'nın lezzetli mi lezzetli hamur işi ağzı açık, kesinlikle denemeniz gereken tatlardan bir tanesi.

Esmer bulgur kullanılarak yapılan bu lezzet kızartılarak ister sabah ister akşam isterseniz de atıştırmalık olarak sofralarda yerini alabiliyor.

Şanlıurfa'nın vazgeçilmez tatlarından birisi hiç kuşkusuz mumbar dolması olabilir. Sakatat yerim diyorsanız bu lezzeti Urfa sokaklarının birçoğunda deneyimleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Közlenmiş patlıcan ve kıymanın buluştuğu enfes tatlardan birisi de Söğülme olabilir. Meze olarak da sofralarda yerini alan bu lezzetin bol sarımsaklı olduğunu söylemekte fayda var! Onedio

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2021, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195