Title of a News Article

HDP Genel Merkezini yaktılar

.

HDP Genel Merkezini yaktılar
banner206

 Ankara'da bulunan HDP Genel Merkezi'nin, kentte düzenlenen "teröre tepki" yürüyüşü sonrasında saldırıya uğradı. Parti binasının ikinci katı tamamen yandı.

Ankara'da bulunan HDP Genel Merkezi'nin, kentte düzenlenen "teröre tepki" yürüyüşü sonrasında saldırıya uğradığı açıklandı. Saldırıda binanın kapı ve pencerelerinin kırıldığı bildirilirken, Özgür Gündem gazetesi 6 katlı binanın yakılmaya çalışıldığını ve içeride 3 kişinin mahsur kaldığını duyurdu. HDP, twitter'dan yardım çağrısı yaptı.

 

OLAYLAR BÜYÜDÜ

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre bir grup tarafından HDP Genel Merkezi'ne saldırı düzenlendi. HDP Genel Merkezi çok sayıda kişi tarafından taşlanmasının ardından olaylar büyüdü. Parti tabelası söküldü, camlar kırıldı, parti bayrakları yerlere atıldı.

 

BİNANIN İKİNCİ KATI TAMAMEN YANDI

Grubun saldırısı sonucu HDP Genel Merkezi'nin ikinci katı tamamen yandı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. Binanın içerisinde mahsur kalan 3 kişi üst katlara çıkarak yan binaya çatıdan geçerek kurtuldu. Ölen veya yaralanan olmadı.

 

SALDIRI BİR SÜRE DAHA DEVAM ETTİ

Saldırı sonrası sokağın giriş ve çıkışlarında 200 er kişilik gruplar bir süre daha sloganlar atıp daha sonra dağıldı. Çevik kuvvet güvenlik amacıyla sokağı tamamen kapattı.

Binaya saldırı gerçekleştiren bir kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

 

ARŞİV KULLANILAMAZ HALE GELDİ

HDP Merkezi'nin yanan ikinci katının arşiv bölümü olarak kullanıldığı ve çıkan yangında tüm arşivin kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

 

SOSYAL MEDYADAN YARDIM ÇAĞRISI

HDP'den yapılan "Genel Merkezimiz Saldırı Altında" başlıklı bir açıklamada, "Değerli Basın Emekçileri, Genel Merkezimiz ağır saldırı altındadır ve polis üzerine düşeni yapmamaktadır" denildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195